Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rubenis vairs nevadīs Nacionālo teātri

Piektdien, 15. decembrī beidzas līdzšinējā Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa Ojāra Rubeņa darbības pilnvaru termiņš, tāpēc uz vakanto valdes locekļa amatu 2018. gada sākumā sludinās atklātu konkursu, vēsta Kultūras ministrija (KM).

Rubenis vadījis teātri 11 gadus. Viņa vadībā teātris ir piedzīvojis uzplaukumu - gan rūpējoties par tā ēkas sakārtošanu, gan sniedzot nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Nacionālā teātra tēla veidošanā un zīmola atpazīstamības veicināšanā, uzsver KM.

Lai nodrošinātu iesākto teātra darbu pēctecību, Rubenis uzņemsies teātra izpilddirektora pienākumus. Uz laiku līdz atklātā konkursā tiks izraudzīts jauns teātra valdes loceklis, teātra valdē iecels KM nominētu pagaidu valdes locekli - KM valsts sekretāra vietnieci Daci Vilsoni.

"Latvijas Nacionālo teātri vadu jau vairāk nekā 11 gadus, nākamais darba līgums paredzētu piecu gadu termiņu. Esmu nolēmis neturpināt darbu kā valdes loceklis un turpmāk, līdz teātra simtgadei strādāt pie iesāktajiem darbiem kā teātra izpilddirektors,” izteicies pats Rubenis.

"Pateicoties Ojāra Rubeņa un visa kolektīva pašaizliedzīgajam ieguldījumam, Latvijas Nacionālais teātris pēdējo gadu laikā ir piedzīvojis strauju izaugsmi un radījis daudzas Latvijas kultūrtelpā paliekošas vērtības. Tāpat Latvijas Nacionālais teārtis pastiprināti rūpējās par latviešu teātra vērtību saglabāšanu. Īpaši vēlos izcelt sabiedriski nozīmīgo devumu, veidojot daudzveidīgās norises Raiņa un Aspazijas, kā arī Raimonda Paula jubilejas gados, tāpat arī īstenotos un vēl plānotos Latvijas valsts simtgades notikumus," akcentējusi kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Top komentāri

Manuprāt
M
Loceklis Imants Paeglītis no CSDD varēs vadīt gan Austrumu slimnīcu, gan teātri. Spējīgs tak loceklis !!!
Uz pozitīvas nots
U
Man ļoti patīk Rubeņa vadītais raidījums par teātri, kur pirms izrādes Rubenis sarunājas ar sekojošās izrādes aktieriem, režisoriem u.c. Diezin vai būtu gājusi uz JRT izrādi Aspazija. Personīgi. Parasti izrādes par izcilām personībām ir eksaltētas unebaudāmas. Bet ne šī. Noskatījos... un radās vēlēšanās apmeklēt to teātrī. Ļoti patika. Arī Lidojošā klusuma darbnīca man ļoti, ļoti patika, uzrunāja abas izrādes. Paldies Rubenim par raidījumu.
Biju patīkami pārsteigta
B
Pateicoties tam, ka pats teātra direktors Kalnciema tirdziņā reklamēja savu teātri, pēc ilga pātraukuma Nacionālā teātra apmeklēšanā, jo šķita, ka tur nav ko redzēt, apmeklēju vairākas šī teātra izrādes Prāts un Jūtu tektonika un biju patīkami pārsteigta. Labas izrādes, laba aktierspēle, labs režisora darbs. Biju gandarīta. Jā, un man tas šķita ļoti forši, ka pats teātra direktors tik aktīvi labā nozīmē deg par savu teātri, ka arī Kalnciema tirdziņā runājas ar tā apmeklētājiem un aicina apmeklēt izrādes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja