Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Teātra festivālā Dirty Drama būtiska loma tiks piešķirta skatītājam

Teātra festivāls Dirty Drama no 31. jūlija līdz 4. augustam Kuldīgā un Rīgā piedāvās piedzīvot izrādes un teātra mākslas notikumus, kuri tiecas veidot vistiešāko kontaktu un attiecības ar realitāti un skatītāju, informēja Dirty Deal Teatro pārstāve Aija Murāne.

Daudzu festivāla darbu patiesa notikšana būs iespējama tika pateicoties skatītāju izvēlei kļūt par vienu no to autoriem. Dirty Drama sākies Kuldīgā un Rīgā ar iespēju skatītājiem kļūt par dalībniekiem Latvijas jaunāko režisoru radītajās spēlēs, kuras būs tapušas nedēļu garā radošajā darbnīcā Kuldīgā somu realitāšu spēļu meistara Pekko Koskinena vadībā.

Par vistiešākajiem darba veidotājiem skatītāji kļūs izrādes Conversation design un Self design, kuru materiālu veidos saruna ar skatītājiem. Izrāde Self design ir skatītāja viens pret vienu saruna ar mākslinieku, kuras laikā tiks kopīgi rasti veidi, kādos cilvēkam spēt pārveidot savu esību kad un kā vien viņš to vēlas. Conversation desing ir nelielas skatītāju grupas saruna ar mākslinieku, kuras centrā ir kvalitatīvāku sarunas veidu kopīgi meklējumi.

Teatrālo attiecību viens pret daudziem turpinās izrādes The Benefactor un Nacionālais attīstības plāns, kuras katra no cita skatu punkta tiecas ieraudzīt mūsdienu pasaules likumsakarības un to, vai visam ir jābūt, tā kas tas ir?

Attiecības ar realitāti turpinās pētīt čehu izrāde Solo for the Closest One, kura norisināsies lielveikala Mols daudzstāvu auto stāvietas augšējā stāva, rietot saulei un atrodoties starp gaismām zem un virs skatītājiem.

Tāpat festivāla ietvaros ir paredzēta radošā darbnīca Iemesls teātrim ar skatītāju līdzdalību, kuras ietvaros skatītāji tiks aicināti iesūtīt tās tēmas, par kurām būtu nepieciešams radīt izrādi. No iesūtītajām tēmām tiks izvēlētas trīs, un desmit stundu laikā taps izrādes skice, kura tiks prezentēta interesantiem pilsētvidē ap Dirty Deal Teatro.

Festivālu noslēgs Baltijas Jauno dramaturgu lasījumi, kuros skatītājiem ne tikai tiks piedāvāts dzirdēt jaunāko Baltijas orģināldramaturģiju, bet arī redzēt to, kā jauno dramaturgu stāstus pabeidz Rīgas ielas uzrunāti cilvēki, kuriem jaunie dramaturgi izstāsta pusi no stāsta, aicinot to izstāstīt līdz galam.

Dirty Deal Teatro festivālu Dirty Drama rīko piekto gadu un pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē tas sāksies Kuldīgā. Ar festivāla programmu var iepazīties šeit: http://dirtydeal.lv/teatro/dirtydrama.

Biļešu cena uz izrādēm Conversation design, Nacionālais attīstības plāns, The Benefactor: Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3). Pārējos pasākumos un izrādēs ieeja bez maksas. Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīze”kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/venue/486

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja