Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Teātra trupa Kvadrifrons iestudējusi klausāmizrādi Rolanda dziesma

14. augustā pirmizrādi piedzīvos trupas Kvadrifrons izrāde - asiņains piedzīvojums pacietīgām ausīm Rolanda dziesma, informēja trupas pārstāvji.

Interaktīvā klausāmzrāde balstīta tāda paša nosaukuma franču viduslaiku eposā, kurā poētiski aprakstīta karavadoņa Rolanda un viņa karaspēka sagrāve cīņā ar baskiem. Eposs sastāv gandrīz tikai no kaujas ainām, kas bagātas ar asinīm un iekšējiem orgāniem. Galu galā, tieši šādā veidā īsti bruņinieki risina problēmas – gan personiskās, gan valstiskās, gan ar ticības jautājumiem saistītās.

Kvadrifrona versijā eposa darbība pārcelta uz mūsdienu Latviju - asiņainajā sadursmē iesaistās nevis franču un basku karaspēki, bet gan Latvijas lauku kori, kas cenšas pārspēt viens otru talantā un viltībā, lai nokļūtu Rīgā, Dziesmu svētku noslēguma koncertā. Izrāde - tāpat kā vecfranču eposs - vēsta par negantu cīņu naida izraisītas konkurences vārdā, kuras vēsturiskais pamatojums jau sen zudis pagātnes muklājos.

Rolanda dziesma sākotnēji bija iecerēta pavisam citāda. Patiesību sakot, ļoti klasiska - uz skatuves, ar zāles tumsā sēdošiem skatītājiem, ar dzīviem aktieriem viduslaiku kostīmos, ar dekorācijām, prožektoru gaismām, dejām un dziesmām. Taču dzīve ieviesa savas korekcijas. Ķeroties pie darba uzreiz pēc ārkārtējās situācijas sākuma, Kvadrifrons radījis izrādi, kuru baudot mūsu skatītāji kļūs par klausītājiem - šo iestudējumu varēs izdzīvot pa telefonu. Izrāde ilgs aptuveni vienu stundu, tomēr precīzs tās garums būs atkarīgs tikai un vienīgi no katra klausītāja veiktajām izvēlēm.

Mēs neesam aizmirsuši par teātramīļu ieradumiem - mēģināt pagūt izdzert vīna glāzi un apēst kūciņu līdz puksten septiņiem, kad veras noslēpumainais skatuves priekškars. Arī Rolanda dziesmas telefona numurs darbosies tikai noteiktos laikos un biļetes ar pieejas kodu varēs iegādāties Kvadrifrona mājaslapā. Vienīgi par kūku un vīnu nāksies parūpēties pašiem.

Izrādes tapšanā iesaistījušies Kvadrifrona biedri un citi mākslinieki: Reinis Boters, Aigars Grauba, Vilis Lācītis, Ance Kukule, Āris Matesvičs, Klāvs Mellis, Mārcis Nīmants, Paula Pļavniece, Guntars Račs, Olga Rajecka, Daina Samta, Jānis Sniķers, Kārlis Staņa, Ance Strazda, Inese Tone, Kārlis Tone, Anna Ulberte.

Biļetes pieejamas mājaslapā kvadrifrons.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja