Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Valmieras drāmas teātrī būs skatāmas mūzikla Sniega karaliene viesizrādes

Valmieras drāmas teātrī 23.janvārī būs skatāmas muzikālā teātra Ars Nova mūzikla Sniega karaliene viesizrādes, piedāvājot mazajiem skatītājiem un ģimenēm divas izrādes, portālu Diena.lv informē apvienības Ars Nova pārstāve Anita Lūsēna.

Pagājušā gada decembrī muzikālais teātris Ars Nova ar Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūziklu Sniega karaliene viesojās Jelgavā, Rīgā un Valmierā. Kopumā tika nospēlētas 13 izrādes, un sadarbībā ar Rīgas domi 13.decembrī Rīgas Kongresu namā tika nodrošināta labdarības izrāde maznodrošinātām ģimenēm un bērnu namu bērniem.

J.Lūsēna un I.Zanderes jaunradītais mūzikls Sniega karaliene pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem aicina iepazīt muzikālās ziemas pasakas varoņu satraucošos piedzīvojumus. Pasakas galvenie varoņi ir Gerda un Kajs. Meitene un zēns ziemas vakarā sastop skaisti mirdzošu ļaunuma vilinājumu - Sniega karalienes varenību un valstību. Kajs ļaujas Sniega karalienes varai un dodas tai līdzi uz Ledus pili. Gerda apņemas zēnu uzmeklēt un dodas ceļā. Gerdas mīlestība un labā griba ir stiprāka par grūtajiem pārbaudījumiem un pārdzīvojumiem, mīlestība dod ticību meitenei turpināt ceļu. Gerdas apņēmība, ceļā sastaptie pasakas varoņi un vecmāmiņas vēlējumi palīdz Gerdai rast no jauna drosmi un nepadoties. Meitene pēdējiem spēkiem uzmeklē Kaju ziemeļu valstībā un ar savu sirds lūgšanu spēj atkausēt Kaju. Sniega karalienes greizā spoguļa lauska, kas sasaldēja Kaja sirdi, nespēj uzveikt mīlestību.

Izrādes režisore ir Inese Mičule, par tēlaino skatuves scenogrāfiju gādājusi scenogrāfe Ieva Kauliņa un video projekciju māksliniece Ineta Sipunova, kostīmos pasakas varoņus ietērpusi māksliniece Ieva Veita, kustības un dejas ir horeogrāfes Ingas Raudingas pārziņā.

Mūziklā lomas atveido Kristīne Zadovska (Sniega karaliene), Ieva Sutugova (Gerda), Andris Ērglis (Kajs), Andžella Goba (vecmāmiņa), Ieva Akuratere (Puķu burve), Zigfrīds Muktupāvels (kovārnis, balodis), Aija Vītoliņa (princese, Ziemeļburve), Ance Krauze (Laupītāju meitene), Uģis Roze (Ziemeļbriedis), Baiba Neja (vārna, balodis), Kārlis Freimanis (princis), Andris Liseckis (Garkājis).

Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošina mūziķu orķestris J.Lūsēna vadībā. Mūzikla autors norāda – iestudējumā skanēs dažādi sitamie instrumenti, perkusijas, akordeons, ģitāras un taustiņistrumenti, uzburot pasakas īpaši tēlainu un ziemeļniecisku skanējumu.

Mūzikls Sniega karaliene Valmieras drāmas teātrī būs skatāms 23.janvārī plkst. 14 un 18.30. Biļetes pieejamas Biļešu paradīze kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja