Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmieras teātra jaunā sezona iesāksies ar trim pirmizrādēm

Sākta biļešu tirdzniecība uz Valmieras teātra augusta un septembra repertuāra izrādēm. Teātra jaunā jaunā sezona iesāksies ar trim pirmizrādēm, informēja teātra pārstāvji.

Valmieras vasaras teātra festivāla laikā pirmizrādi Tirgus ielas 5 stāvlaukumā piedzīvos Toma Treiņa iestudētā izrāde Rinda, Gaujmalā pie Stāvajiem krastiem iestudējums Plaušas Ineses Mičules režijā. Abi šie darbi sezonas laikā no spēles laukumiem dabā nonāks uz Valmieras teātra skatuves. Savukārt Apaļajā zālē sezonu uzsāks Elmāra Seņkova režijā tapusī izrāde Nelabie. Pēc Dostojevska, iedvesmojoties no pasaules literatūras klasiķa Fjodora Dostojevska 1872. gadā izdotā romāna Velni.

Rinda ir izrāde par rindu fenomenu cilvēka dzīvē, kas ir neizbēgams, kaut paradoksāli absurds. Absurda nav pasaule, bet apstākļi, kādos mēs dzīvojam un kādus paši radām. Šis laiks to parāda uzskatāmi, un rindu kļūst arvien vairāk.

Radošajā komandā dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Marta Mielava.

Lomās: Eduards Johansons, Anna Nele Āboliņa, Meinards Liepiņš, Rihards Jakovels, Diāna Krista Stafecka, Januss Johansons, Inese Ramute, Ģirts Rāviņš, Ilze Pukinska.

Iestudējums Plaušas ir sievietes un vīrieša attiecību stāsts par brīvību dzīves telpā, par pienākumiem un sabiedrības standartiem, par ego un atļauju brīvi elpot, būt harmonijā ar savas esības noslēpumu.

Izrādē skanēs Staņislava Judina mūzika, deja un horeogrāfija Liene Stepena un Ģirts Bisenieks.

Valmieras vasaras teātra festivāls norisināsies no 4. līdz 7. augustam. Biļetes pieejamas www.vdt.lv un www.valmierasfestivals.lv.

16. septembrī Apaļajā zālē pirmizrāde iestudējumam Nelabie. Pēc Dostojevska. Tā centrā divdesmitgadnieki Nikolajs, Darja, Pēteris, Ivans, Elizabete un Aleksejs, kuri karstās vasaras dienas aizvada, zvilnot pie Lucernas ezera Šveicē, bet naktis – notriecot vecāku naudu vīnā, lai līdz rīta gaismai diskutētu par vienlīdzību, ideālo valsts iekārtu, mazāk aizsargāto sabiedrības grupu tiesībām un savas paaudzes pienākumu padarīt pasauli par labāku vietu, kur dzīvot. Viss mainās līdz ar rudens iestāšanos, kad jaunieši nolemj pāriet no vārdiem pie darbiem un atgriežas mājās, lai mainītu pasauli, bet spēcīgāki par viņu politiskajiem pretiniekiem izrādās katra paša iekšējie dēmoni.

Izrādes telpa un gaisma Oskara Pauliņa pārziņā, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa.

Lomās: Aksels Aizkalns, Anna Nele Āboliņa, Ieva Estere Barkāne, Meinards Liepiņš, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Strods, Elīna Vāne, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Ar pilnu augusta un septembra repertuāru var iepazīties un biļetes iegādāties www.vdt.lv un visās Biļešu paradīze kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja