Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Valmieras teātris uz Liepāju vedīs Krāsainās pasakas, Ķiršu dārzu un Eldorado

No 23. līdz 25. februārim pēc sešu gadu pārtraukuma Valmieras drāmas teātris viesosies Liepājas teātrī ar trim dažādiem iestudējumiem - Krāsainās pasakas, Ķiršu dārzs un Eldorado. Savukārt martā Liepājas teātris ar savām izrādēm brauks pie Valmieras skatītājiem, portālam Kulturasdiena.lv vēsta Valmieras drāmas teātra mārketinga daļas pārstāvji.

Ceturtdien, 23. februārī plkst. 11 Liepājas teātrī būs skatāma Valmieras drāmas teātra izrāde Krāsainas pasakas, kas veidota pēc tāda paša nosaukuma Imanta Ziedoņa darba motīviem. Režisora Viesturs Meikšāna iestudējums ir piemērots ne tikai bērniem, skolēniem un studentiem, bet arī pieaugušajiem. Izrāde ar zināmu humora devu, dinamisku un spraigu stāstījumu ieskicē vairākas I. Ziedoņa pasakas.Izrāde ir tapusi, aktieriem spēlējoties ar tekstu un meklējot impulsu, kas dzejniekam I. Ziedonim palīdzējis radīt krāsainās fantāzijas. Režisors visas pasakas veidojis kā televīzijas raidījumus - ziņu izlaidumus, jubilāru godināšanu, tiešraides un laika ziņas, kuros nepārtraukta jautrība un mīļums sagādās pārsteigumus un atpazīšanas prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.      Izrādē_ Krāsainās pasakas _piedalās Mārtiņš Meiers, Oskars Morozovs, Inese Ramute, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inga Siliņa, Māris Bezmers, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māra Vīgante. Izrāde nominēta 2010./2011. gada Spēlmaņu nakts balvai trīs nominācijās - Gada izrāde bērniem vai jauniešiem, Gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē (M. Meiers) un Gada kustību māksliniece (L. Mīļā).23. un 24. februārī plkst. 19 būs skatāms Antona Čehova Ķiršu dārzs, režisors Oļģerts Kroders. Ķiršu dārzs Valmieras teātrī tapis 2009. gadā, un vēl arvien šis O. Krodera iestudējums ir stabila Valmieras drāmas teātra repertuāra izrāde, viena no O. Krodera Zelta fonda izrādēm.Raņevskas muiža ar brīnišķo ķiršu dārzu ir ieķīlāta, bet pati saimniece sapņo tikai par atgriešanos pie mīļākā Parīzē. Tikmēr pārējie muižas iemītnieki kārto katrs savu dzīvi kā prot, rīcības vietā izvēloties izklaides, un dārzu izciršanai nopērk tieši tas, uz kura glābiņu bija cerēts. Izrādē Ķiršu dārzs lomas atveido Ieva Puķe, Inga Siliņa, Elīna Vāne, Tālivaldis Lasmanis, Krišjānis Salmiņš, Kārlis Neimanis, Agris Māsēns, Skaidrīte Putniņa, Oskars Morozovs, Māra Mennika, Rihards Rudāks, Aigars Apinis, Ivars Vanags, Terēza Lasmane, Ruta Birgere, Regīna Devīte, Māris Bezmers. Izrāde nominēta 2008./2009. gada Spēlmaņu nakts balvai septiņās nominācijās - Gada dramatiskā teātra izrāde, Gada režisors, Gada aktrise (I. Puķe), Gada aktieris otrā plāna lomā (R.Rudāks), Gada jaunie skatuves mākslinieki (I. Siliņa, K. Neimanis).Savukārt sestdien, 25. februārī plkst. 18 Liepājas teātrī būs skatāma Alvja Lapiņa Eldorado, režisors Varis Brasla. A. Lapiņa luga ir saldais ēdiens tiem, kam patīk izrādes ar humora dzirksti. Izrādes notikumi liek pasmaidīt, paraudzīties uz likstām, ar kādām sastopas izrādes varoņi.

Divi uzņēmīgi veči gatavi sameklēt turpat pie mājas ezermalā mistisko laimes zemi Eldorado, kur ikviens ātri var tikt pie laimes un bagātības. Naudas kalšanas plānos viņi paredz gan audzēt visēdājas sliekas, gan gleznot skaistu sieviešu aktus, gan mācīt kaķus apmeklēt mazmājiņu. Ja tikai tie laikabiedri netraucētu!

Lomās: Dace Eversa, Tālivaldis Lasmanis, Januss Johansons, Baiba Valante, Aigars Vilims, Terēze Lasmane, Mārtiņš Meiers. Izrāde nominēta 2009./2010. gada Spēlmaņu nakts balvai Gada aktieris (T. Lasmanis).

Biļetes uz izrādēm var rezervēt Liepājas teātra un Valmieras drāmas teātra kasē, kā arī iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja