Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISSP Skolā notiks radošs ievadkurss fotogrāfijā

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola no 27. februāra piedāvā radošu ievadkursu ikvienam, kurš vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā un attēlu veidošanas principu izprašanā. Intensīvais divu mēnešu kurss Ievads fotogrāfijā sniedz iespēju apgūt fotogrāfisko domāšanu un tehniskos pamatus atzītu mākslinieku un lektoru, Ivetas Gabaliņas un Reiņa Hofmaņa, vadībā, informēja skolas pārstāve.

Mūsdienās fotogrāfija ir visapkārt – fotografējam paši un ikdienā patērējam aizvien vairāk vizuāla satura. Kursa Ievads fotogrāfijā mērķis ir palīdzēt izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai sasniegtu iecerēto rezultātu. Pildot dažādus radošus uzdevumus, dalībnieki ne tikai apgūs tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācīsies nolasīt un izmantot fotogrāfijās izmantoto vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos. Kurss piedāvās ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniegs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot no fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Kurss Ievads fotogrāfijā ietver gan teorijas lekcijas, gan praktiskas nodarbības un radošus uzdevumus grupās un individuāli. Šādu kursu ISSP Skola rīkojusi jau vairākas reizes, un tā veiksmes pamatā ir pasniedzēju personiskā pieeja katram tā dalībniekam, kā arī savstarpēju diskusiju veidošana un sadarbības veicināšana starp pašiem fotogrāfijas interesentiem.

Noslēgumā katrs izveidos darbu, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem. Ievads fotogrāfijā ir iespēja gan fotogrāfijas entuziastiem, gan dažādu radošo jomu profesionāļiem un studentiem attīstīt savas prasmes un izpratni par mediju iedvesmojošā un interaktīvā vidē.

Pasniedzēja Iveta Gabaliņa (Vaivode) ir praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pedagoģe, kura fotogrāfiju māca kopš 2008. gada. Fotogrāfiju apguvusi Andreja Granta studijā, Bornmutas Mākslas institūtā un Fotogrāfijas maģistratūras programmā Ālto universitātē, Helsinkos. Iveta ir guvusi vairākas balvas starptautiskos fotogrāfijas konkursos – C/O Berlin Talents 2013, Burn Magazine Award un CDS Dokumentālās fotogrāfijas balvas konkursā, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos Sony World Photography Award un Leica Oskar Barnack Award. Viņas darbi tiek regulāri izstādīti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kopš 2018. gada Gabaliņa ir arī ISSP Galerijas programmas vadītāja.K

Kursu pasniedzējs fotogrāfs Reinis Hofmanis studējis Lietišķo Zinātņu un Mākslas universitātē Hannoverē un ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2003. gada. Viņa darbiem piemīt sociālantropoloģisks raksturs, satura un formas tīrība. Hofmanis ir ieguvis galveno balvu Archifoto 2012 un 2013. gadā saņēmis 2. vietu Sony World Photography Awards Arhitektūras kategorijā. Viņa darbi regulāri tiek publicēti Latvijas un pasaules medijos, tostarp tādos izdevumos kā New York Times, Financial Times, Spiegel, Esquire, Bloomberg, Le Monde, The Globe and Mail, The British Journal of Photography un citos.

Kursa Ievads fotogrāfijā nodarbības notiek darbadienu vakaros Rīgas centrā, Berga bazārā – līdzās ISSP Galerijai. Kurss domāts ikvienam, kuru aizrauj fotogrāfija un kas vēlas labāk izprast tās tehniskās un radošās iespējas – priekšzināšanas nav nepieciešamas. Kursu rīko Biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 12 gadu starptautisku pieredzi.

Pieteikšanās un papildu informācija: ej.uz/ievadkurss 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja