Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Satiec savu meistaru! pārcelts uz rudeni, tikmēr meistari demonstrē savas prasmes sociālajos tīklos

Aprīlī atceltais ikgadējais pasākums Satiec savu meistaru!, kura laikā darbnīcu durvis ikvienam interesentam ver vairāki simti tradicionālo prasmju meistaru, plānots, ka notiks šoruden – no 4. līdz 6. septembrim. Tikmēr Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina meistarus dalīties ar savām prasmēm akcijā #SatiecSavuMeistaruVirtuāli sociālajos tīklos, informēja LNKC pārstāvji.

Pasākums Satiec savu meistaru! kopš 2009. gada norisinās vienlaikus ar Francijā aizsākto starptautisko projektu Eiropas amatu prasmju dienas, kas veltīts amata prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai. Saistībā ar koronavīrusa izplatību pasaulē projekta pasākumi visā Eiropā šopavasar ir atcelti.

Plānots ka šī gada pasākumā Satiec savu meistaru! savas prasmes demonstrēs 252 meistari vairāk nekā 190 vietās visā Latvijā.

Lai parādītu, ka tradicionālo prasmju kopšana nav tikai dažu dienu pasākums, bet rūpīgs darbs ikdienā, LNKC sociālo tīklu platformā Facebook uzsāka akciju #SatiecSavuMeistaruVirtuāli, aicinot meistarus īsā video demonstrēt savu darbošanos ārkārtējās situācijas laikā. 

"Mūsu tradicionālo prasmju meistarus, viņu zināšanu, prasmju un patības dēļ varam dēvēt par nacionālajiem dārgumiem, ar kuriem esam savdabīgi gan savās mājās – Latvijā, gan citu pasaules kultūru vidū. Šajā piesardzības un izolēšanās laikā paaudzēs mantotais vērtums, kas citkārt 21. gadsimtā tiek uzskatīts par pagātnei piederīgu, iegūst jaunu nozīmi," teic LNKC direktore Signe Pujāte.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja