Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērniem un jauniešiem izveidota galda spēle Putna dzīve

Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir sagatavojusi galda spēli Putna dzīve, kas tapusi starptautiskās gājputnu atgriešanās reģistrācijas programmā Dzīvais pavasaris, mudinot bērnus un jauniešus iepazīt gājputnus un ziņot par to novērojumiem, informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāve Kitija Balcare.

Galda spēles dalībniekiem nav vecuma ierobežojuma. Tā ir spēlējama ar metamo kauliņu, veicot atbilstošus gājienus, kur par uzvarētāju kļūst tas dalībnieks, kurš pirmais nokļūst no starta lauciņa līdz finišam. Galda spēli papildina arī 12 faktu kartītes, kuras ļauj tuvāk iepazīt starptautiskās gājputnu atgriešanās reģistrācijas programmas Dzīvais pavasaris septiņas putnu sugas – balto stārķi, svīri, bezdelīgu, dzeguzi, krastu čurksti, smilšu tārtiņu, bišu dzeni.

"Ceram, ka galda spēle būs ne vien izklaidējošs, bet arī izglītojošs elements ģimenēs, skolās, bibliotēkās, kas raisīs diskusijas tās spēlētāju vidū par putnu dzīvi un par cilvēka lomu tajā. Priecāsimies, ja kādam tas būs pirmais solis, lai pievienotos Latvijas Ornitoloģijas biedrībai un izzinātu putnu dzīvi padziļinātāk un iesaistītos pilsoniskās aktivitātēs," uzsver Latvijas Ornitoloģijas biedrības ornitologs Agnis Bušs.  

Galda spēle un faktu kartītes drukātā veidā būs pieejamas žurnālā Putni dabā 2021/1, savukārt elektroniski bez maksas ikvienam interesentam tās ir lejuplādējamas un izdrukājamas pašu spēkiem šeit: www.lob.lv.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja