Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dzirdi balsis un personības

"Šajā mazajā, bet smukajā Itālijas pilsētā ir mana ļoti ilgi gaidītā debija vienā no laikam pašām sarežģītākajām soprāna repertuāra lomām – Norma," Latvijas Televīzijas (LTV) dokumentālās filmas Talanta un gribas svētītā. Marina Rebeka ievadā par savu uzstāšanos Triestes Verdi operteātrī saka tās titulvarone, slavenā latviešu operdziedātāja, ieraujot skatītājus savas radošās dzīves virpulī.

Šī darba tapšanas laikā – no 2016. gada – Marina Rebeka interpretējusi deviņas lomas, dziedājusi Cīrihē, Lozannā, Manheimā, Minhenē, Vīnē, Zalcburgā un citur. Tas ir trauksmains laiks operdziedātājas karjerā, kurā ļauj ielūkoties režisores Zitas Kaminskas un scenāristes Ilzes Strengas radītā filma, kas LTV1 ēterā tiks izrādīta 7. septembrī.

Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu jaunās sezonas atklāšanā LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle atklāja, ka patlaban top vēl četri "lieldarbi". Novembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Jura Sējāna dokumentālā filma par šajā vasarā Eslingenā notikušajiem Dziesmu svētkiem un par šo Vācijas pilsētu Latvijas vēstures kontekstā.

Decembrī tiks atzīmēta bijušās Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas (1937) apaļā jubileja ar režisores Kristīnes Želves veidoto dokumentālo stāstu. Savukārt 2018. gada janvārī LTV1 ēterā tiks demonstrēta režisores Agitas Cānes-Ķīles dokumentālā filma par vēl vienu latviešu opermākslas lepnumu – mecosoprānu Elīnu Garanču.

Nākamajā gadā Latvijas Televīzijā pirmizrādi piedzīvos arī režisores Lindas Oltes dokumentālais darbs par kādreizējo estrādes zvaigzni un leģendāro personību Noru Bumbieri (režisores iepriekšējais projekts par Raiņa un Aspazijas satikšanos Jānis. Elza. Mīlas grāmata pagājušajā gadā nominēts Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps sešās kategorijās).

No 7. septembra ceturtdienās plkst. 19.30 LTV ēterā būs skatāms jauns raidījums ar nosaukumu Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku. Pazīstamais latviešu mūziķis dosies neparastā piedzīvojumā, kas aizvedīs viņu pie septiņām paša izvēlētām latviešu valodas izloksnēm un parādīs, cik daudz skaistu vārdu vēl ir "dzīvi" pie īsteni sirsnīgiem cilvēkiem.

No septembra Latvijas Televīzija piedāvās arī jau labi zināmos kultūras raidījumus – LTV1 ēterā atgriezīsies Kultūršoks (piektdienās plkst. 18.55), Personība. 100g kultūras (otrdienās plkst. 19.30) un Nacionālie dārgumi. 100g kultūras (svētdienās plkst. 16.15). Ieva Rozentāle atklāja, ka par Personības jaunās sezonas pirmo varoni kļūs Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš. Sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu visiem teātra mīļiem tiks piedāvāts arī Latvijas Televīzijas raidījumu un izrāžu cikls Teātris.ZIP. Jaunajā sezonā tiks ierakstīti divdesmit seši labākie iestudējumi dažādos Latvijas teātros – Rīgā, Valmierā, Daugavpilī un Liepājā. No tiem vismaz septiņi ieplānoti bērniem domātie uzvedumi.

"Šajā sezonā kultūras raidījumu intensitāte Latvijas Televīzijas ēterā pieaugs, jo LTV kļūs par galveno Latvijas simtgades kultūras pasākumu atspoguļotāju," akcentēja Ieva Rozentāle. Gaidot šos svētkus, Latvijas Televīzija veidos arī īpašu kinoraidījumu ciklu Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kas pie skatītājiem nonāks nākamā gada sākumā.

Aktuālajai informācijai par LTV kultūras raidījumiem var sekot līdzi interneta vietnē www.ltv.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja