Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Festivāls Re Re Rīga! piedāvās cirka skolas nodarbības

Festivālā Re Re Rīga! darbosies cirka skola, kurā varēs iepazīt žonglēšanas pamatus, apgūt un papildināt akrobātikas prasmes un iepazīties ar citām cirka disciplīnām pieredzējušu pasniedzēju vadībā, informēja notikuma pārstāvis Lauris Kļaviņš.

Cirka skola piektdien un sestdien, 8. un 9. augustā, darbosies parkā pie Kongresu nama un piedāvās nodarbes gan lieliem, gan maziem. Visi interesenti varēs iemācīties paši izgatavot žonglēšanas komplektus no viegli pieejamiem materiāliem, kā arī apgūt šīs cirka tehnikas pamatprincipus. Visu pēcpusdienu Daugavpils, Salaspils un Rīgas Cirka studijas audzēkņi un festivāla vēstneši palīdzēs apgūt un pilnveidot dažādas cirka tehnikas. Paši mazākie varēs pūst ziepju burbuļus, piedot krāsas cirka bildēm un spēlēt galda spēli Cirks.

Sadarbībā ar biedrību Next Door Circus Re Re Rīga! piedāvās gaisa akrobātikas meistarklases, kuras vadīs Kanādas Nacionālās cirka skolas absolventi Sebastians Kans un Natālija Oleinika no kompānijas Manor House (ASV/Francija). Nodarbības būs piemērotas gan iesācējiem, gan tiem, kuriem akrobātikas vai horeogrāfijas pamati nav sveši, un kas vēlas atklāt tiem jaunus pielietojumus. 

Kontaktteātra darbnīcās ar Zandu Priedīti (Latvija, Slovēnija) piedalīties varēs no 11 gadu vecuma. Dalībnieki pētīs fiziskā teātra pamatus, grupu improvizāciju un veidos interaktīvā teātra raksturtēlus. Tāpat varēs attīstīt iztēles prasmes, kas savieno ķermeni un balsi, praktizēt grupas apziņu un improvizāciju. Daļa no meistarklases tiks izmantota, lai radītu nelielu Flashmob Rīgas pilsētvidē.

Notiks arī Hula-hoop jeb riņķa dejas darbnīca ar Voodoflame (Latvija, Šveice). Riņķa deja ir ļoti īpaša, tā palīdz uzturēt ķermeni lieliskā formā, ir vizuāli baudāma un piedāvā neizsmeļamu triku arsenālu. Darbnīcā būs iespēja apgūt riņķa dejas pamatus, kā arī pamata trikus. Dalība sākot no astoņu gadu vecuma. Nepieciešams: ērts apģērbs, ērti, bezpapēžu apavi, labs garastāvoklis un apņēmība nepadoties, ja ar pirmo reizi uzreiz nesanāk.

Cirka skolas nodarbības notiks piektdien, 8. augustā, no plkst. 17 un sestdien, 9. augustā, no plkst. 14.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja