Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Fonda “Viegli” plānos - mūzikas albums ar Ziedoņa vārdiem un citi projekti

Ierakstīt dziesmu albumu ar Imanta Ziedoņa tekstiem, atjaunot dzejnieka mājas Murjāņos, saglabājot īpašo auru – tie ir tikai daži no šī gada sākumā dibinātā Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” plāniem, portālam Diena.lv pastāstīja viens no fonda dibinātājiem Jānis Holšteins, pazīstams arī kā dziesminieks Goran Gora.

Šis fonds dibināts ar mērķi turpināt I.Ziedoņa aizsākto radošumu Latvijas kultūrā un izveidojies dabīgi no dabas kopēju, Ziedoņa Koku grupas idejisko turpinātāju, “Mazo kavalēristu” kustības. “”Mazo kavalēristu” kustība turpmāk darbosies klusībā, fonds “Viegli”- visiem pamanāmi,” pastāstīja fonda valdes priekšsēdētāja Ināra Kehre.

I.Ziedoņa fondu “Viegli” dibinājuši 12 cilvēki, pastāstīja I. Kehre. “Mūs vieno ticība jaunradei, ka radīt vajag un katrs ir spējīgs radīt,” par tā darbības pamatvirzieniem paskaidroja I.Kehre, norādot – galvenais fonda mērķis ir veicināt jaunradi.

“Cilvēki beidzot sākt atgriezties pie intelekta, ilgu laiku bija pazaudēta spēja domāt,” J.Holšteins meklē iemeslus, kādēļ tieši tagad aktualizējies I.Ziedonis. “Ziedonis ir viens no Latvijas audzinātājiem, pie kura ir vēlme atgriezties viņa tīrās gudrības ziņā.”

Lai arī pagaidām ideja par mūzikas albumu vēl ir tikai idejas līmenī, J.Holšteins jau tagad stāsta, ka tā būs kā sava veida pateicība Imantam Ziedonim, taču viņš arī piebilst – “nebūs tā, ka Ziedoni glorificējam!” Meklējot īstos vārdus, lai paskaidrotu albuma morālo pamatojumu, nonākam pie kopsaucēja – saglabāt I.Ziedoņa mantojumu arī caur mūziku. Visticamāk, projektā iesaistīsies arī pats dzejnieks. Tā veidotāju komanda vēl nav līdz galam noformējusies, taču skaidrs, ka piedalīsies pats Jānis, viņa dzīvesbiedre Māra Holšteina – Upmane un grupas “Prāta vētra” vokālists Renārs Kaupers.

Fonda “Viegli” pārraudzībā nonāks arī I.Ziedoņa māja Murjāņos – tā tikšot izveidota ne gluži kā muzejs, lai arī dzejnieka aura būšot jūtama, drīzāk kā multikulturāla vieta, pastāstīja J.Holšteins. Savukārt I.Kehre pavēstīja, ka viens no fonda topošajiem projektiem – izveidot Imanta Ziedoņa digitālo muzeju, plānotas arī citas aktivitātes.

Fonda dibināšanā piedalījušies: I.Kehre, J.Holšteins, M.Holšteina - Upmane, Žanete Jaunzeme - Grende, Ants Grende. R.Kaupers, Eva Ikstena, Didzis Rāgs, Andris Čeksters, Ēvalds Gaušis, Māris Saukāns un Inga Ulmane.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja