Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludināts Tabakas fabrikas un LNOB darbnīcu kompleksa būvniecības konkurss

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) izsludina būvniecības konkursu 2 kvartālu -Tabakas fabrikas kvartāla 1. posma Miera ielā 58a īstenošanai Latvijas Kultūras akadēmijas un Radošo industriju biznesa inkubatora vajadzībām un VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveidei Meirānu ielā 2, Šķirotavas apkaimē. Jau 2023. gada vasarā šīs Rīgas pilsētas apkaimes teritorijas iegūs jaunu elpu tālākai radošai attīstībai, informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Atbilstoši 2018. gada nogalē metu konkursā izstrādātajai un apstiprinātajai arhitektu biroja NRJA vīzijai būvniecības iecere paredz Miera ielas Tabakas fabrikas kvartāla teritorijas attīstību vairākos posmos. Kvartāla attīstība tiks sākta ar ieejas mezglu – Radošo Industriju inkubatoru un Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālo filmu skolu, kā arī atsevišķu filmēšanas paviljona izbūvi. Kopumā tiks atjaunota un labiekārtota sabiedriskā telpa 1019 kvadrātmetru  platībā un publiskās ēkas 1667 kvadrātmetru platībā. Pirmajā kvartāla attīstības posmā netiks skartas ēkas, kur šobrīd atrodas Jaunais Rīgas teātris.

Miera ielas Tabakas fabrikas kvartāla attīstības 2. posmā paredzēts attīstīt telpas vairāk nekā 8000 kvadrātmetru platībā, izveidojot telpas Latvijas Kultūras akadēmijas mācību procesa nodrošinājumam, t.sk. studiju programmu Laikmetīgā deja un Skatuves māksla studiju procesa nodrošināšanai un Kino/Foto muzeja (Rīgas Kino muzejs, Latvijas Fotogrāfijas muzejs) vajadzībām. Kvartāls nākotnē Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem un akadēmiskajam personālam nodrošinās modernu mācību vidi un sadarbību ar radošo industriju nozares uzņēmumiem, kā arī tas kļūs par magnētu ne tikai radošajiem prātiem, bet arī Brasas apkaimes iedzīvotājiem un tūristiem.

Sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas Kultūras akadēmiju pagājušā gadā veiktie projektēšanas darbi Tabakas fabrikas kvartāla attīstībai pilnā apjomā nodrošinās augstu gatavības pakāpi arī nākamajiem projekta posmiem, kas vērtējama kā priekšrocība finansējuma saņemšanai Eiropas Savienības struktūrfondu ietvaros nākamajā plānošanas periodā, nākamajam kvartāla attīstības posmam.

Vēl viens degradēto teritoriju attīstības projekts ir VSIA Latvijas Nacionālās operas un baleta kultūras telpu un skatuves mākslu dekorāciju darbnīcu izveide Šķirotavas apkaimē. Latvijas Nacionālās operas un baleta personālam tiks radītas telpas 3700 kvadrātmetru apjomā dekorāciju glabāšanai, izgatavošanai un mēģinājumiem, vienlaikus labiekārtojot un apzaļumojot apkārtējo teritoriju.

Projekti tiek finansēti no ERAF līdzekļiem un valsts budžeta specifiskā atbalsta mērķa 5.6.1. Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu ietvaros. Abu projektu kopējais finansējums ir 9 980 785,59 eiro, no tiem 85% ir ERAF finansējums, un 15% ir valsts budžeta ieguldījums.

Uzņēmēji līdz 15. martam aicināti pieteikties Tabakas fabrikas kvartāla attīstībai šeit un LNOB Operas kompleksa būvniecības darbiem šeit

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja