Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Eksperimenti ar idejām un skaņām

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Viesi. Piektdien, 8. martā, kultūras telpā Hanzas perons uzstāsies perkusiju kvartets Sō Percussion un Pulicera balvas un Grammy laureāte dziedātāja, vijolniece un komponiste Kerolaina Šova no ASV. Jau 25 gadus Sō Percussion pārraksta kamermūzikas noteikumus ar savām novatoriskajām programmām. Ar idejām eksperimentē arī Kerolaina Šova, kura ir sadarbojusies ar reperi Kanji Vestu, čellistu Jojo Ma, popzvaigzni Bejonsē un operdīvu Renē Flemingu. Prestižo Pulicera balvu 2013. gadā mūziķe ieguva par savu a cappella opusu Partita astoņām balsīm. Kerolainas Šovas un Sō Percussion programmas pamatā ir viņu albums Let the Soil Play Its Simple Part (2021), ko ir iedvesmojusi amerikāņu folkmūzika, viduslaiku dziedājumi, Džeimsa Džoisa teksti un grupa ABBA. Kopā šie mākslinieki atklāj unikālu skaņu mākslas pasauli.

Koncerts 
Hanzas peronā 8.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 40

***

Vijolnieks Roberts Balanas spēlēs solo Džona Adamsa koncertā elektriskajai vijolei, sempleriem un orķestrim The Dharma at Big Sur. Foto – Kristaps Kalns

Klasika. Piektdien, 8. martā, Cēsīs notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts, ko diriģēs Ainārs Rubiķis. Vijolnieks Roberts Balanas spēlēs solo amerikāņu minimālista Džona Adamsa koncertā elektriskajai vijolei, sempleriem un orķestrim The Dharma at Big Sur. Šis darbs tapis par godu Losandželosas Volta Disneja koncertzāles atklāšanai 2003. gadā. Vakara otrajā daļā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta 41. simfonija Jupiters

LNSO
Koncertzālē Cēsis 8.III plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–33

***

Estrāde. Piektdien, 8. martā, Arēnā Rīga Intars Busulis kopā ar komponista Kārļa Lāča vadīto Abonementa orķestri atklās savu turneju Spēlē savā burvju flautā. Līdz aprīļa vidum mūziķi uzstāsies arī Daugavpilī, Cēsīs, Rēzeknē un Liepājā.

Intars Busulis
Latvijas pilsētās līdz 14.IV
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–60  

***

Pianists Luijs Lortī spēlēs solo Friderika Šopēna Pirmajā klavierkoncertā. Publicitātes foto

Klasika. Sestdien, 9. martā, sāksies 32. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls – kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uzstāsies kanādiešu pianists Luijs Lortī, kurš spēlēs solo Friderika Šopēna Pirmajā klavierkoncertā. Jau otro gadu festivāla atklāšanas vakarā orķestra pavadījumā muzicēs arī Valda Vikmaņa Latvijas jauno atskaņotājmākslinieku konkursa laureāti.

Festivāls
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 9.–23.III
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30  

***

Ceremonija. Piektdien, 8. martā, Rīgā notiks Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonija. Tajā piedalīsies visaugstāk novērtētie pašmāju mākslinieki, kuri pārstāv dažādus žanrus – no smagā metāla un hiphopa līdz džezam un akadēmiskajai mūzikai. Arī viņu cienītājiem ir iespēja piedalīties svinībās un uzgavilēt balvas laureātiem. Ceremonijā uzstāsies Aminata, Patrisha un Fiņķis, Singapūras satīns, Rūsa, Sudden Lights un Gustavo, Aija Andrejeva un ansis kopā ar Baltic Groove Orchestra, Jānis Stībelis un Odis, Bermudu divstūris, kā arī grupa Credo, kas saņems balvu par mūža ieguldījumu.

Zelta mikrofons
Konferenču centrā Atta Centre 8.III plkst. 20
Biļetes eKase.lv EUR 50–150 

***

Aijas Andrejevas albuma Tagadne prezentācijas koncertā dziedātājai pievienosies arī reperis ansis. Foto – Aksels Bergs

Popmūzika. 12. martā Rīgā notiks dziedātājas un dziesmu autores Aijas Andrejevas albuma Tagadne prezentācijas koncerts. Ieraksts tapis kopā ar Baltic Groove Orchestra, ko vada diriģents Jānis Ivuškāns. Koncertā Aijai pievienosies ne tikai šis kolektīvs, bet arī reperis ansis. Šogad Aija svin savas karjeras 20 gadu jubileju. "Tāpēc Tagadne ir kārtīgs svētku albums!" viņa saka. Albums ir roķīgs, lirisks un smeldzīgs. 

Aija Andrejeva
Kultūrtelpā Tu jau zini kur 12.III plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 32,18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja