Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Fantāzijas par noziegumu un sodu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Fantāzijas par noziegumu un sodu

Režisors Viesturs Meikšāns Dailes teātrī iestudējis franču dramaturga Žana Ženē lugu Kalpones. Viesturs Meikšāns ir arī telpas iekārtojuma autors. Lomās – Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ieva Segliņa. Kundzes nav mājās, un viņas kalpones – māsas Solanža un Klēra – izspēlē fantāzijas par kundzes nogalināšanu. Iejūtoties gan saimnieka, gan kalpa situācijā, viņas maina drēbes, valodu un uzvedību. Lomu spēles un sajauktas identitātes, fantāzijas par noziegumu un sodu, iekāri un varaskāri – tas ir izsmalcināti sadomazohistisks rituāls, kurā nozīme ir katrai detaļai. Viņas vada nepiepildītas ilgas un sapņi, kurus labāk būtu paturēt noslēpumā. Sakāve var būt salda un sāpīga reizē. Savu jūtu un iedomu cietumā kalpones vēlas būt skaistas, laimīgas un brīvas. Taču tā ir ļoti bīstama spēle.

Kalpones

Dailes teātra Mazajā zālē 27., 29.III , 11., 23.IV plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 18–20 

***

 

Lūgšana zvaigznēm

Piektdien, 22. martā, kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga uzstāsies Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra pirmā oboja Aleksejs Ogrinčuks. Viņš būs arī koncerta diriģents. Skanēs Antonīna Dvoržāka Serenāde un Ludviga van Bēthovena 7. simfonija. Alekseja Ogrinčuka oboja izdziedās Volfganga Amadeja Mocarta virtuozo koncertāriju Ah se in ciel, benigne stelle, kas oriģinālvariantā soprānam ir lūgšana zvaigznēm par mīļotā dzīvību un drīzu atkalredzēšanos.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 22.III plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

 

Roks 

Piektdien, 22. martā, Rīgas klubā Melnā piektdiena uzstāsies smagās mūzikas grands Udo Dirkšneiders ar grupu U.D.O., kuru viņš izveidojis 80. gadu otrajā pusē pēc aiziešanas no Accept. Koncertā skanēs gan U.D.O. hiti, gan jaunākā albuma Steelfactory dziesmas.

U.D.O.

Klubā Melnā piektdiena 22.III plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30

***

 

Tiešraide no Vīnes

Sestdien, 23. martā, kinoteātrī Splendid Palace tiešraidē no Vīnes Valsts operas tiks demonstrētas divas operas, kurās būs dzirdamas Latvijas zvaigznes. Elīna Garanča atveidos Santucu Pjetro Maskanji Zemnieka godā, Marina Rebeka tēlos Nedu Rudžēro Leonkavallo operā Pajaci. Abas dīvas pašlaik ir radošo spēku pilnbriedā. Pie diriģenta pults – Greiems Dženkinss. Uzveduma režisors – Žans Pjērs Ponels.

Zemnieka gods. Pajaci

Kinoteātrī Splendid Palace 23.III plkst. 20

Biļetes EUR 23

***

 

Circeņa pavasaris

Trešdien, 27. martā, Nacionālā teātra Lielajā zālē notiks režisora Edmunda Freiberga iestudētā Teātra dienas koncerta Divi vienā pirmizrāde. Pirmajā daļā Poēma par skatuvi skanēs arī fragmenti no nozīmīgām Nacionālā teātra izrādēm Sfinksa, Indriķa hronika, Kerija. Retrospekcija, Leo. Pēdējā bohēma un mūzikla Bāskervilu leģenda. Otrajā daļa Circeņa pavasaris piedāvās izklaides programmu ar Nacionālā teātra asprātīgāko dziedošo aktieru piedalīšanos. No aizskatuves būs izlīdis mūžam jaunais Jāņa Skaņa Circenis. Konferansjē pienākumus ir uzņēmies pats koncerta režisors Edmunds Freibergs.

Divi vienā

Nacionālajā teātrī 27.–29. III plkst. 19, 30.III, 13., 14.IV plkst. 12 un 18, 16.IV plkst. 19, 22.IV plkst. 12 un 18, 25., 26.IV plkst. 19, 27.IV plkst. 12 un 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Delfīna skarbums

Sestdien, 23. martā, Rīgas klubā Studio 69 uzstāsies viens no spilgtākajiem krievu alternatīvās mūzikas pārstāvjiem Deļfin/Dolphin (Andrejs Lisikovs). Viņš sācis karjeru kā reperis, taču vēlāk pievērsies citiem žanriem. Mākslā viņš dara, ko vēlas, nerēķinoties ar tendencēm, un tas viņu satuvina ar Zemfiru. Pērn izdotajā albumā 442 mūziķis reflektē par sociālpolitisko situāciju Krievijā – skarbi, sāpīgi un poētiski.

Deļfin

Klubā Studio 69 23.III plkst. 21.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja