Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Mainām skatiena perspektīvu un noskaņojamies Ainara Mielava frekvencē

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovakar Ķīpsalas izstāžu zāles stāvlaukumā notiks Ainara Mielava autokoncerts Vienīgais. Klausītāji to varēs baudīt, neizkāpjot no savas automašīnas un noskaņojot radio noteiktajā frekvencē. Ainars Mielavs uzstāsies kopā ar Aigaru Voitišķi (ģitāra, balss) un Rūdolfu Macatu (taustiņinstrumenti). Skanēs mākslinieka populārākās dziesmas un divi jaundarbi. Katrai automašīnai ir jāiegādājas viena biļete neatkarīgi no cilvēku skaita tajā. Redzamību nodrošinās lielais ekrāns. 

Ainars Mielavs 
Autokoncerts Vienīgais Ķīpsalas izstāžu zāles stāvlaukumā 28.V plkst. 19 un 21
Biļetes ekase.lv EUR 29 

***

Šodien Latvijas Nacionālais teātris atklās jaunu spēles laukumu Baltais kubs, kurā piecas ceturtdienas skatītājiem tiks piedāvāti pieci iestudējumi tiešsaistē. Spēles telpa ir tukšs, balts kubs, un scenogrāfija tiek veidota ar videoprojekciju palīdzību. Režisore Ināra Slucka šeit ir iestudējusi darbu X paaudze, kas tapis pēc Duglasa Koplenda romāna motīviem. Darbu veido trīs daļas, pirmā no tām – Endrū stāsts par Dagu – būs skatāma šovakar. Lomās – Kaspars Zvīgulis, Līga Zeļģe un Jānis Āmanis. Vidi radīs videomākslinieks Mārtiņš Dāboliņš. Pēc izrādes notiks tiešsaistes saruna platformā Zoom ar radošo komandu. Vēl Baltajā kubā plānoti divi režisora Valtera Sīļa darbi – Artūra Dīča Mīlestība pandēmijas laikā ar Arturu Krūzkopu un Vizmas Belševicas Baltā sieva ar Madaru Botmani.

Endrū stāsts par Dagu
Nacionālā teātra izrāde tiešsaistē 28.V plkst. 19
Biļetes biletes.teatris.lv EUR 4,99

***

Galerijā Alma notiks fotogrāfa Toma Harjo izstāde Izredzes, kas atklās Rīgas fotogrāfijas biennāli. Ekspozīcija aicinās mainīt skatiena perspektīvu – no šauri personiskas uz vispārcilvēcisku. Šajā sērijā Toms Harjo cenšas padarīt portretu par abstraktu notikumu. 

Toms Harjo 
Izstāde Izredzes
Galerijā Alma 29.V–17.VII 

***

Režisors Vladislavs Nastavševs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī ir iestudējis tiešsaistes izrādi Melnraksts, kas vēsta par laika, cilvēku un spoku mijiedarbību. Iestudējuma pamatā ir krievu rakstnieka Sergeja Uhanova luga (Melnās spermas autors). Pirmizrāde notiks piektdien, 29. maijā, platformā Zoom. Lomās – Veronika Plotņikova, Darja Fečina, Maksims Busels, Dana Bjorka un Anatolijs Fečins.

Melnraksts
Rīgas Krievu teātra izrāde tiešsaistē 29., 31.V, 11., 30.VI, 12., 18., 24.VII plkst. 21
Biļetes bezrindas.lv EUR 6

***

Piektdien, 29. maijā, Valmieras teātris piedāvās režisores Ineses Mičules un aktiera Mārtiņa Meiera kopdarbu – monoizrādi Visas labās lietas. Britu autora Dankana Makmilana luga stāsta par kāda zēna centieniem izprast iemeslu, kāpēc pieaugušie ir nelaimīgi. Piedzīvojis mātes pašnāvības mēģinājumu, lugas varonis bērnībā sāk veidot sarakstu ar lietām, kuru dēļ mātes dzīve ir dzīvības vērta. Inese Mičule izrādi veidojusi kā stāstu par cilvēku, kurš uzveicis dzīves tumšākos brīžus – depresiju, šķiršanos, tuvinieku zaudējumu – un spēj dzīvot ar gaišu prieku. Klātienē izrādi varēs noskatīties 24 cilvēki, savukārt 4. jūnijā izrādi būs iespējams vērot arī tiešraidē (jāiegādājas biļetes). 

Visas labās lietas
Valmieras teātrī 29.V plkst. 18.30, 30.V plkst. 13 un 18.30, 4.VI plkst. 20, 5.VI plkst. 18.30, 6.VI plkst. 13 un 18.30, 7.VI plkst. 13
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25 

***

Galerijā Putti notiks gleznotājas Ievas Bondares izstāde Ubuntu. Tajā būs eksponēti septiņi lielformāta darbi, kurus autore ir radījusi, iedvesmojoties no septiņām krāsām, kuras Dienvidāfrikā ir sastopamas visapkārt: zeme, mājas, daba, okeāns, kalni, dzīvnieki, cilvēki un saule tur mirdz citādi. Ubuntu ir princips, saskaņā ar kuru Āfrikā mēģina dzīvot, tā ir īpašība, kas ietver līdzjūtību un cilvēcību.

Ieva Bondare
Izstāde Ubuntu 
Galerijā Putti 28.V–30.VI

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja