Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Nekas neliecina par kara klātbūtni

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Nekas neliecina par kara klātbūtni

Režisore Elīna Cērpa Ģertrūdes ielas teātrī iestudējusi dokumentālu izrādi Fotosalons Bagdāde. Kopā ar Latvijas aktrisi Janu Ļisovu tajā spēlēs aktieris Omars Albadžare no Irākas. Izrāde notiks angļu valodā. No Bagdādes uz Rīgu ir atceļojusi salonfotogrāfiju kolekcija, kura tiks demonstrēta iestudējumā. Fotogrāfam Jasīnam Al Obeīdī vienā no Bagdādes rajoniem pieder fotosalons. Pēdējos piecdesmit gados tur uzņemti tūkstošiem attēlu, kuros redzami bērni, sievietes, vīrieši, ģimenes un jaunlaulātie. Irākiešu fotokultūra ir teatrāla, sentimentāla un ārkārtīgi intīma. Cilvēku dzīve Irākā pēdējos gadu desmitos ir bijusi postoša, taču fotosalons sniedz iespēju klientu atainot viņam vēlamā gaisotnē un pasaulē, kurā nekas neliecina par kara klātbūtni.

Fotosalons Bagdāde

Ģertrūdes ielas teātrī 4.II plkst. 13

Biļetes biletes.git.lv EUR 7–11 

***

 

Latīņamerikas ritmi

Sestdien, 3. februārī, Lielajā ģildē uzstāsies argentīniešu etnodžeza dziedātāja Sofija Rei. Viņas jaunā programma ir veltīta ievērojamās Čīles mūziķes, folkloristes un mākslinieces Violetas Parras 100 gadu jubilejai. Sofija Rei dzimusi Buenosairesā, taču jau ilgus gadus dzīvo Ņujorkā. Viņa savieno Latīņamerikas mūzikas ritmus ar džezu. Sofija Rei ir sadarbojusies ar Džonu Zornu, Bobiju Makferinu, Marku Ribo un citiem.

Sofija Rei

Lielajā ģildē 3.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–35 

***

 

Pērles

Mūzikas namā Daile Ieva Kerēvica sniegs koncertu Interpretācijas. Pirmajā daļā skanēs oriģināldziesmas, kuras sacerējis džeza pianists un komponists Madars Kalniņš. Otrajā daļā – popmūzikas melodijas, latviešu estrādes pērles un džeza kompozīcijas.

Ieva Kerēvica

Mūzikas namā Daile 2.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–22

***

 

Džezmeņi no Šveices

Divus vakarus Rīgā varēs dzirdēt apvienību Vein Trio no Šveices. Piektdien, 2. februārī, tā uzstāsies Lielajā ģildē kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Kasparu Ādamsonu. Skanēs Imanta Kalniņa 4. simfonija un Vein Trio oriģinālmūzika džeza trio un simfoniskam orķestrim (biļetes pārdotas). Sestdien, 3. februārī, Rīgas mākslas telpā trio piedāvās programmu Vein Plays Ravel.

Vein Trio

Rīgas mākslas telpā 3.II plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Reikjavīkas vilcieni

Sestdien, 3. februārī, koncertzālē Cēsis notiks islandiešu mūziķa Hegni Egilsona koncerts. Plašākai publikai viņš vairāk ir pazīstams kā grupu Hjaltalín un GusGus dalībnieks. Nesen Hegni izdevis pirmo soloalbumu Two Trains. To producējis bijušais GusGus dalībnieks President Bongo, kurš arī piedalīsies koncertā Cēsīs. Albumu Two Trains iedvesmojis vēsturiskais periods XX gadsimta sākumā, kad Islandē sākās industrializācija. Hegni Egilsonu uzrunājis stāsts par diviem vilcieniem, kuri Reikjavīkas ostas būvniecības laikā pārvadāja akmeņus un smiltis. Jau gadsimtu šie vilcieni kā rēgainas vēstures relikvijas stāv aizmirsti. Vilcieni ir tēli, kas atspoguļo Hegni personības duālismu viņam grūtā dzīves periodā.

Hegni

Koncertzālē Cēsis 3.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

 

Spožākā zvaigzne

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Kupola zālē atvērta izstāde Vija Celmiņa. Vienpadsmit darbi un filma. Šogad Vija Celmiņa svinēs 80 gadu jubileju, un LNMM vēlas iepazīstināt ar visiem muzeja krājumā esošajiem mākslinieces darbiem – vienpadsmit grafikas lapām. Visus šos darbus vienkopus muzejs vēl nekad nav izstādījis. Izstādē tiks demonstrēta dokumentāla filma Teritorija Vija Celmiņš.

Izstāde

Vija Celmiņa. Vienpadsmit darbi un filma

LNMM Kupola zālē līdz 25.III

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja