Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: No Kosovas ar mīlestību un hitiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

No Kosovas ar mīlestību un hitiem

Sestdien, 4. augustā, Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Prištinā dzimusī albāņu izcelsmes britu popdziedātāja Rita Ora. Viņa augusi Lielbritānijā, taču joprojām uztur saikni ar savu dzimto zemi Kosovu, māksliniecei ir piešķirts Kosovas goda vēstnieces tituls (starp citu, no Kosovas albāņu ģimenes nāk vēl viena jaunākās paaudzes britu popzvaigzne Dua Lipa). Dažreiz Rita Ora pozicionējas arī kā aktrise: trijās Greja piecdesmit nokrāsu filmās viņa atveidojusi galvenā varoņa Kristjena Greja māsu Miu. Rita Ora ir pieprasīta modele, pirms pieciem gadiem pati Madonna izraudzījusies viņu par savas jauniešu apģērbu līnijas Material Girl reklāmas seju. Rita Ora sadarbojusies ar zīmoliem Donna Karan un Roberto Cavalli. Šogad ir gaidāms dziedātājas otrais albums, hitu Ritai Orai jau ir gana daudz – šovam Siguldā noteikti pietiks.

Rita Ora

Siguldas pilsdrupu estrādē 4.VIII plkst. 21

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49 

***

 

Pirmatnējā enerģija

Galerijā Māksla XO notiek Klāva Lora (1988) izstāde Queen Before Your Eyes, kurā ir vērojamas atsauces uz dažādu mākslinieku darbiem un tēmām, kurās dominē pirmatnējā, seksuālā enerģija. Viņa iedvesmas avotu vidū ir Georgs Bāzelics, Anzelms Kīfers, Frenks Stella un Elsvorts Kelijs. Klāvs Loris ir attīstījis savu autortehniku, kurā tiek apvienota fotogrāfija, digitālā druka un klasiskā glezniecība.

Klāvs Loris

Izstāde Queen Before Your Eyes

Galerijā Māksla XO līdz 21.VIII

***

 

Deja

19. Starptautiskajā festivālā Baleta zvaigznes Jūrmalā sestdien, 4. augustā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies Štutgartes baleta, Ženēvas Lielā teātra un Horvātijas Nacionālā teātra baleta trupas mākslinieki, kā arī Latvijas Nacionālā baleta dejotāji.

Baleta zvaigznes

Dzintaru koncertzālē 4.VIII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30

***

 

Sekss  Āgenskalnā

Teātris Dirty Deal atklāj sezonu savās jaunajās mājās – Talsu ielā 1 ( Āgenskalnā) – un aicina doties jaunas pieredzes meklējumos. 8. un 9. augustā skatītāji tiek aicināti uz režisora Mārča Lāča izrādi lekciju Dzimumzīme. Iestudējums nojauc priekšstatus par seksu un mīlestību, izaicinot skatītāju piedzīvot neordināru seksualitātes un dzimumdzīves analīzi uz teātra skatuves. Spēlē Ivars Krasts un Armands Berģis.

Dzimumzīme

Teātrī Dirty Deal (Talsu ielā 1) 8., 9.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

Eklektika pludmalē

Piektdien un sestdien, 3. un 4. augustā, Liepājas pludmalē notiks ikgadējais festivāls Summer Sound, kas nepretendē uz stilīgumu, bet piedāvā eklektisku popmūzikas, estrādes, hiphopa un roka programmu. Ārzemju viesmākslinieku vidū – 90. gadu beigās populārā amerikāņu rokgrupa Goo Goo Dolls, britu rokgrupa Coasts, vācu dīdžejs Alle Farben un lietuviešu mūziķis Daddy Was a Milkman. Pašmāju mūzikas cienītājus priecēs Gacho, Aija Andrejeva, Igo, Justs, Chris Noah, Marta Ritova, reperi ansis, Edavārdi un Fakts, Ozols un Tehnikums, Čipsis un Dullais, grupas Musiqq, Labvēlīgais tips, Dzelzs vilks, Pienvedēja piedzīvojumi, Rīgas modes, Sudden Lights, Riga Reggae, Singapūras satīns, Inokentijs Mārpls, Soundarcade, Židrūns.

Summer Sound

Liepājas pludmalē 3.–4. VIII.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 42–100

***

 

Islandiešu šarms

Sešas skatuves, roka, regeja, elektroniskās un folkmūzikas izlase – tāds ir festivāla Laba daba piedāvājums. Piektdien, 3. augustā, spēlēs islandiešu grupa Múm, pašmāju Satellites LV, Ozols un Tehnikums, Oranžās brīvdienas, Evija Vēbere, Jauno Jāņu orķestris u. c. Sestdien, 4. augustā, dzirdēsiet Elektrofolk, Kārli Kazāku, Sigmu, Zāli, Auļus, Dzeltenos pastniekus, Sniedzi Prauliņu, The Mary Jane u. c.

Laba daba

Līgatnes pagasta Ratniekos 3.–4.VIII

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–44

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja