Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Šaurums, kurā kaut kas slēpjas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Šaurums, kurā kaut kas slēpjas

Dzelzceļa vēstures muzejā atklāta ievērojamā latviešu izcelsmes zviedru mākslinieka Lara Strunkes (1931) personālizstāde Aiza. Tajā eksponētas 26 jaunākās gleznas, kuras vieno kopīgs saturiskās un gleznieciskās izpētes motīvs – aiza. Laris Strunke stāsta: "Es biju Islandē un nokavēju autobusu. Man bija pāris stundu laika, un es uzrāpos kalnā, kur atklāju aizas šķēlumu ainavā, kas ietiecas dziļumā. Šaurums, kur kaut kas slēpjas. Ir viens pārdzīvojums, kad telpa ir atvērta, un otrs, kad ļoti maz kas ir redzams. Jo šaurāks atvērums, jo lielāka interese, kas ir tas, kas slēpjas. Vai šīs divas aizas daļas grib satikties vai nošķirties? Aizas jēdziens ir ļoti daudznozīmīgs." Izstādi papildinās daudzveidīga izglītības programma, kas ļaus gūt dziļāku ieskatu Lara Strunkes personībā un daiļradē. Paredzēta arī īpaša programma bērniem.

Laris Strunke

Personālizstāde Aiza

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā līdz 11.V

***

 

Gaidiet pārsteigumu 

Koncertzālē Cēsis notiek festivāls Pētera Vaska mūzikas aprīlis. Šodien, 12. aprīlī, skanēs Pētera Vaska garīgā mūzika un dziesmas. Koncertā piedalīsies jauniešu koris Kamēr... Jāņa Liepiņa vadībā un Spīķeru kvartets. Šis vakars sola pārsteigumu: kā zināms, Pēteris Vasks studējis Lietuvas Valsts konservatorijā un absolvējis to kā kontrabasists. Šajā koncertā Pēteris Vasks dzīvos kopā ar saviem skaņdarbiem un citiem mūziķiem, spēlējot kontrabasu.

Pēteris Vasks

Vidzemes koncertzālē Cēsis 12.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

 

Dvēsele

Divus koncertus Latvijā sniegs Kaboverdes dziedātāja Nensija Vjeira. Viņas daiļradē saplūst Kaboverdes, Portugāles un Latīņamerikas mūzikas tradīcijas. Nensijas Vjeiras pavadošajā sastāvā spēlē izcilās dziedātājas Sezārijas Evoras grupas mūziķi.

Nensija Vjeira

VEF Kultūras pilī 12.IV plkst. 19, Vidzemes koncertzālē Cēsis 14.IV plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–25

***

 

Meitene no Ipanemas

Festivāla Windstream noslēgumā orķestris Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā piedāvās itāļu klasiķa Ennio Morrikones mūziku no filmām Nostromo, Marko Polo, Misija, Reiz rietumos, Par sauju dolāru, Vīrietis ar harmonikām un brazīlieša Antoniu Karlusa Žobina bosanovu. Dziedātāja Aija Vītoliņa izpildīs Antoniu Karlusa Žobina populārākās dziesmas, skanēs arī komponista opusu instrumentālās versijas.

Orķestris Rīga

Lielajā ģildē 12.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

 

Visi mūzikas brīnumi

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī un Rīgā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) atskaņos Ludviga van Bēthovena 7. simfoniju un divu ungāru komponistu opusus – Bēlas Bartoka Deju svītu un Mikloša Rožas romantiski piesātināto Alta koncertu, kurā solo spēlēs LNSO altu grupas koncertmeistare Ināra Brīnuma. Šī izcilā māksliniece šogad svin lielu dzīves un darba jubileju. Ināra Brīnuma strādā LNSO kopš 1978. gada, viņa ir arī kamermūziķe un alta spēles pasniedzēja. Pie pults stāsies japāņu diriģents Juniči Hirokami, kurš pirms pusotra gada pārsteidza Latvijas klausītājus ar dziļu Šūberta un Bēthovena mūzikas lasījumu.

LNSO

Ventspils Teātra namā Jūras vārti 12.IV plkst. 19, Lielajā ģildē 13.IV plkst. 19.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 8–11 (Ventspils) un Biļešu paradīzē EUR 11–33 (Rīga)

***

 

Mīlestības svētki

Piektdien, 13. aprīlī, pirmo reizi Rēzeknē uzstāsies lieliskais soprāns Inese Galante. Koncertam dots daiļrunīgs nosaukums Ar mīlestību no Ineses Galantes!. Šajos mūzikas un mīlestības svētkos dīvai pievienosies ērģelnieks un pianists Aivars Kalējs, Rēzeknes kamerorķestris diriģenta Jāņa Stafecka vadībā un Ineses Galantes rīkotā jauno talantu konkursa laureāti – vokālisti un instrumentālisti.

Inese Galante

Latgales vēstniecībā Gors 13.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja