Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Viss sāksies ar meža skaņām

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Viss sāksies ar meža skaņām

Cēsu Mākslas festivālā uzstāsies slovēņu pianiste Kaja Drakslere, latviešu ģitārists Matīss Čudars un Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā. Matīss Čudars ir viens no ievērojamākajiem jaunās paaudzes džeza mūziķiem. Tāpat kā Kaja Drakslere, viņš guvis izglītību Amsterdamā. Cēsīs mūziķi sniegs neparastu koncertu: skaņu ainavas pamatā būs daļēji sagatavota improvizācija. Viss sāksies ar meža, vēja un ūdens skaņām, iespējama arī kāda dzīvnieka klātbūtne. No trokšņiem iznirs arvien noteiktāki skaņu augstumi, pēc tam cilvēku balsis atkāpsies, atbrīvojot vietu ģitāras un klavieru saspēlei. Būs atbalsis no viduslaikiem un faktūru spēles. Eksplozijai sekos miers, meditācija un korālis. 

Koncerts Vecajā tirgus puķu paviljonā Cēsīs 5.VIII plkst. 20 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Dvēsele grib dejot

No šodienas līdz sestdienai Pērnavas pludmali satricinās deju mūzikas festivāls Weekend Baltic. Dalībnieku sarakstu var lasīt kā mūsdienu elektroniskās mūzikas ābeci –Avicii, Afrojack, Axwell & Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Knife Party, Mārtins Garikss, Stīvs Aoki, Tiesto un vēl desmitiem citu vārdu. Ja gribat kaut ko dvēseliskāku un sirdij tuvāku – 5. augustā festivālā uzstāsies grupa Prāta vētra. Programma – weekendbaltic.com.

Weekend Baltic Pērnavas pludmalē 4.–6.VIII Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 59–499

Dzīres Tradīcija

8. augustā Dzintaru koncertzālē tiks atklāts festivāls Summertime – aicina Inese Galante. Septiņos koncertos skanēs klasika, džezs un pasaules mūzika. Inesei Galantei un pašmāju mūziķiem pievienosies viesi no Nīderlandes, Portugāles, Krievijas un Āfrikas.

Summertime Dzintaru koncertzālē 8.–14.VIII . Biļetes Biļešu paradīzē EUR 7–100

Vienmēr kustībā Deja

Aivara Leimaņa organizētajā baleta vakarā Dzintaru koncertzālē piedalīsies Štutgartes baleta, Manilas baleta, Slovēnijas Nacionālā teātra un Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki.

Balets Dzintaru koncertzālē 6.VIII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 7–40

Vilkaču mantinieki

Ģertrūdes ielas teātris atklāj sezonu ar režisores Kristīnes Vītolas jauniestudējumu Vilka melanholija. Kādā Livonijas ciematā notiekošā konferencē ir sapulcējušies vairāku nozaru speciālisti, lai spriestu par vilkačiem. Izrādes iedvesmas avots ir folklorista, filologa un literāta Kārļa Strauberga 30. gados apkopotās liecības par XVI–XVII gadsimtā tagadējās Latvijas teritorijā notikušajām vilkaču un raganu prāvām, par tā laika ārvalstu un vietējo garīdznieku polemiku, kā arī viņu neizpratni par šajā zemē dzīvojošo ļaužu pasaules uztveri un paražām. Izrādē piedalīsies Armands Berģis, Artis Drozdovs, Normunds Griestiņš, Ivars Krasts, Jānis Kronis, Edgars Samītis u.c.

Vilka melanholija Ģertrūdes ielas teātrī 5., 9.VIII plkst. 19. Biļetes biletes.git.lv EUR 7–11

Jaunības degsme Solo

Cēsu Mākslas festivālā notiks jaunā, artistiski spožā pianista Georgija Osokina koncerts. Programmā – Domeniko Skarlati, Sergeja Rahmaņinova, Aleksandra Skrjabina un Friderika Šopēna mūzika. Šis koncerts vienlaikus būs Georgija Osokina pirmā soloalbuma prezentācija. Disks, kuru laidusi klajā britu kompānija Piano Classics, ieskaņots Nīderlandē, un tajā iemūžināti Šopēna vēlīnie opusi.

Georgijs Osokins Vidzemes koncertzālē Cēsis 6.VIII plkst. 18 Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja