Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kuldīgā sāksies ISSP 2016 fotogrāfijas lekciju programma

No 5. līdz 13. augustam Pelču pilī Kuldīgas novadā norisināsies vienpadsmitā Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography jeb ISSP) 2016. ISSP iekļauta apjomīga lekciju programma, kuru vadīs starptautiski pazīstami nozares profesionāļi, turklāt lekcijas interesentiem būs atvērtas un bez maksas, informē vasaras skolas pārstāve Ieva Raudsepa.

ISSP fotogrāfijas lekciju programmā uzstāsies šā gada vasaras skolas pasniedzēji, studenti un citi eksperti. Lekcijas notiks Pelču pilī un būs atvērtas visiem fotogrāfijas un vizuālās mākslas interesentiem bez maksas. Viena lekcija notiks arī Rīgā 16. augustā koprades telpā The Mill Paolo Vudsa un Federiko Klavarino vadībā.

Vasaras skola sāksies 5.augustā Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, kur plkst. 17 tiks atklāta Adama Golfera (ASV) un Džemila Batura Gekšēra (Turcija) foto izstāde. Tajā redzamie mākslinieku projekti radīti pagājušā gada vasarā Kuldīgā fotogrāfijas rezidences programmas ietvaros.

7.augustā notiks Jūlijas Berkovičas prezentācija par ISSP projektiem, Sāras Bahgatas prezentācija par Townhouse galeriju Kairā un Kuldīgas fotogrāfijas rezidences mākslinieku Felīcijas Honkasalo (Somija), Pjotra Pavlovska (Čehija/ASV) un Nikolasa Venturakis (Grieķija/Lielbritānija), kā arī ISSP dalībnieku darbu prezentācijas. 8. augustā skype lekciju Fotogrāfija un realitāte sniegs amerikāņu fotogrāfijas klasiķis Dveins Maikls un nīderlandiešu multimediju māksliniece Anuka Kruitofa.

Otrdien, 9.augustā, par pētnieciskās žurnālistikas pieeju foto mākslā stāstīs Paolo Vudss (Francija/Itālija) un Gabriels Galimbertī (Itālija), bet par subketīvi dokumentālo projektu tapšanu publisko lekciju lasīs argentīnietis Alehandro Časkielbergs. Programmu 10.augustā turpinās itāļu jaunās paaudzes autorfotogrāfs Federiko Klavarino un šveiciešu Tajo Onorato, kas darbojas tandēmā ar mākslinieku Niko Krebsu.

Ceturtdien, 11.augustā, ISSP komandas biedri Valentīno Belīni (Itālija), Vikuss de Veta (Dienvidāfrika), Viktorija Eksta, Ieva Raudsepa, Kristīne Madjare un Evita Goze prezentēs savu veikumu, bet plkst. 21 britu laikmetīgās fotogrāfijas meistars Džeisons Evans sniegs lekciju Apstājies – apskaties – ieklausies. 12.augustā turpināsies ISSP dalībnieku darbu prezentācijas, savukārt vasaras skola noslēgsies sestdien, 13.augustā, ar dalībnieku gala darbu izstādes atklāšanu Kuldīgas Mākslas namā un projekcijām kinoteātrī Goldingen Cinema.

Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola aizsākās 2006. gadā Ludzā, un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no labākajām neformālās fotografēšanas izglītības iestādēm Eiropā, ik gadu piesaistot atpazīstamus pasniedzējus, ekspertus un augsta līmeņa studentus.

Detalizētāka ISSP lekciju programma atrodama mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja