Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Nacionālais balets viesosies Hannoverē ar iestudējumiem Korsārs un Karlsons lido…

No 26. februāra līdz 1. martam Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Vāciju, kur Hannoveres Valsts teātrī izrādīs Ādolfa Adāna baletu Korsārs un Jura Karlsona baletu Karlsons lido…. Abu iestudējumu horeogrāfiju veidojis Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, informēja LNOB Sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

"Iestudējumi, ar kuriem viesosimies Hannoverē, ir atšķirīgi: Korsārs ir lielais klasiskais balets, Karlsons lido… - mūsdienīgāks iestudējums. Bet abiem ir arī kas vienojošs – šie uzvedumi ir atraktīvi, dzīvespriecīgi un jautri. Baletu Korsārs raksturo daudzi sarežģīti pas de deux, grupu un solo dejas, kā arī spilgti tēli un dinamika - publikai nebūs garlaicīgi ne mirkli. Šis balets lieliski ļauj parādīt mūsu baleta trupas meistarību. Savukārt baletu Karlsons lido... esmu iestudējis tā, lai tas būtu interesants gan bērniem, gan vecākiem. Katrs šajā izrādē atradīs sev kaut ko tuvu un uzrunājošu. Es un Latvijas Nacionālais balets ar nepacietību gaidām viesizrādes!" saka Aivars Leimanis.

No 26. līdz 29. februārim notiks Ādolfa Adāna baleta Korsārs viesizrādes, kuru muzikālo pavadījumu spēlēs Lejassaksijas Valsts orķestris Hannoverē Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Galvenās lomas baletā Korsārs viesizrādēs interpretēs Elza Leimane, Annija Kopštāle, Baiba Kokina, Jolanta Lubēja, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Viktors Seiko, Avetiks Karaptejans. Latvijas Nacionālajā baletā Korsāra pirmizrāde notika 2003. gadā. Iestudējumu veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfe Līga Purmlae, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece un gaismu mākslinieks Kārlis Kaupužs. Korsāra viesizrādes notikušas  Francijā, Spānijā, Portugālē, Horvātijā, Igaunijā, Itālijā un Maskavā. Horeogrāfs Aivars Leimanis baletu Korsārs ar panākumiem iestudējis arī Horvātijā un Slovēnijā.

No 29. februāra līdz 1. martam jaunos skatītājus priecēs Jura Karlsona baleta Karlsons lido… viesizrādes. Pēc Astridas Lindgrēnes populāro grāmatu motīviem tapušais balets visai ģimenei saņēmis Lielo Mūzikas balvu 2013 kategorijā Gada uzvedums un jau vairāku sezonu garumā gūst skatītāju atsaucību. Iestudējumu veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfs Mārtiņš Vilkrārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, videomākslinieks Artis Dzērve un gaismu mākslinieks Kārlis Kaupužs. Hannoverē titullomu dejos Andris Pudāns un Aleksandrs Osadčijs, Brālīša lomā – Vanda Visnape-Trocjuka. Rīgā tuvākās Karlsons lido… izrādes būs skatāmas 7. martā.

 

Top komentāri

tas
t
jkarlsons nekādi nevar aizlidot prom ne no Mūzikas akadēmijas, ne no operas, viņa štrunti vienmēr tiek uzvesti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja