Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamnedēļ Rīgā viesosies Cirque du Soleil ar šovu Varekai

Latvijā pēc četru gadu pārtraukuma atgriežas Kanādas cirka trupa Cirque du Soleil, kura no 20. līdz 24. septembrim Arēnā Rīga piedāvās šovu Varekai

Izrāde Varekai būs skatāma septiņas reizes un kļūs par vēl vienu atgādinājumu, kāds var būt cirks bez dzīvniekiem, – saistībā ar pārmaiņām Rīgas cirka liktenī šī tēma mūsmājās pašlaik ir īpaši aktuāla.

1984. gadā kanādiešu ielu mākslinieku izveidotais Saules cirks ir kļuvis par vienu no varenākajiem izklaides industrijas uzņēmumiem, kurš ietekmē skatuves mākslas attīstību un nosaka tendences. Kompānijā strādā gandrīz 4000 cilvēku, to vidū – 1300 mākslinieku vairāk nekā no 50 valstīm. Pasauli apceļo desmit Cirque du Soleil šovu, vēl astoņi pastāvīgi ir skatāmi ASV un viens – Meksikā. Pērn Saules cirka izrādes apmeklējuši gandrīz piecpadsmit miljoni skatītāju.

Rīgā līdz šim redzētas divas šīs kompānijas izrādes: 2011. gadā – Saltimbanco, 2013. gadā – Alegría. Šoreiz Cirque du Soleil iepazīstinās ar šovu Varekai, kuru iestudējis režisors Dominiks Šampaņs. Pirmizrāde notika 2002. gadā Monreālā, piecpadsmit gados Varekai noskatījušies gandrīz desmit miljonu cilvēku vairāk nekā 175 pilsētās 29 valstīs.

Izrādes pamatā ir sengrieķu mīts par Ikaru, kurš ievainots krīt no debesīm maģiskā meža ēnu pasaulē ("varekai" čigānu valodā nozīmē "lai kur arī būtu"). Lai izkļūtu no meža un atrastu sevi, Ikaram ir jāatgūst spārni. Aizraujošajos klejojumos mežā vulkāna pakājē Ikaru pavada dažādas fantastiskas būtnes. Šovā tiek apdziedāta un godināta mūžīgo klejotāju dvēsele un tai tuvās cirka mākslas gars un tradīcija.

Apburtā Varekai pasaule dzimst dramatiskās un akrobātiskās mākslas saplūsmē. Izrādē piedalās 50 mākslinieku no 13 valstīm. Cirque du Soleil projektu unikalitāte slēpjas dažādu mākslas veidu sintēzē. Laikmetīgā cirka žanri – no teatralizētiem ielu cirka uzvedumiem līdz gaisa akrobātikai – saplūst ar mūziku un dizainu, deju un vokālu, video un grima mākslu.

Varekai ir viens no klasiskajiem ceļojošajiem Saules cirka šoviem, kurā priekšplānā ir mākslinieks un viņa spējas, nevis jaunākās tehnoloģijas un specefekti, ar kuriem žilbina, piemēram, Lasvegasā pastāvīgi skatāmie Cirque du Soleil iestudējumi.

Biļetes uz šovu Varekai Rīgā var iegādāties mājaslapā www.cds-show.lv, tās maksā 35–85 eiro.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja