Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nemierīgie ūdeņi, pašu un citzemju keramika

Latvijas Keramikas biennāle piedāvā starptautisku vērienu.

Latvijas Keramikas biennāle, kas šogad notiek jau ceturto reizi, pagājušās nedēļas nogalē sākusies ar mākslinieces Sanitas Ābelītes personālizstādi Terra. Tā skatāma līdz 30. septembrim Rīgas mākslas telpas Intro zālē un ir cieņas, mīlestības un uzticības apliecinājums materiālam, ar kuru māksliniece ir saistīta jau vairāk nekā divdesmit gadu, – mālam, porcelānam, šamotam. Tepat Lielajā zālē apmeklētājiem no 6. septembra būs iespēja iepazīt portugāļu laikmetīgo keramiku vērienīgā izstādē Kopsolī, kurā būs eksponēti darbi no Aveiru Starptautiskās Keramikas mākslas biennāles kolekcijas. Latvijas Keramikas biennāle līdz pat nākamā gada februāra vidum piedāvās arī daudzus citus interesantus mākslas notikumus Rīgā un Daugavpilī un pat Portugālē.

Biennāli rīko Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko Mākslas centru. Kā norāda viens no biennāles kuratoriem Aivars Baranovskis, šis gads iezīmējas ar lielu starptautisko vērienu: "Organizējot biennāli, vēlamies lauzt novecojušos priekšstatus par keramiku tikai kā par amatniecību vai funkcionālo un dekoratīvi lietišķo virzienu, iezīmējot keramikas vietu kopējā mākslas plūdumā. Vērienīgākie starptautiskie mākslas darbi būs apskatāmi jau tuvākajos mēnešos. Proti, septembrī tiks atklāta portugāļu laikmetīgās keramikas izstāde Kopsolī, savukārt 4. oktobrī – Korejas laikmetīgās keramikas izstāde Pašterapija Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Vēlāk Baltijas valstu laikmetīgās keramikas mākslinieku darbi izstādē Baltic Current būs skatāmi arī Portugāles pilsētā Aveiru."

Līdztekus minētajām izstādēm biennāle jau šobrīd aicina arī uz ekspozīciju Gleznojumi un keramikas mākslas simpozija Kur izstādi Rīgas Porcelāna muzejā. 8. septembrī durvis apmeklētājiem vērs Elīnas Titātes un Unas Guras dubultizstāde 4+3 Daugavpils galerijā 4metri, Kaspara Geiduka izstāde Elementi un lietuviešu mākslinieces Agnes Šemberaites izstāde Baiļu vārdošana Marka Rotko Mākslas centrā Daugavpilī, savukārt Martinsona mājas pagalmā gaidāma Daiņa Pundura performance/instalācija Vizualizējot gravitāciju

Šajā datumā Daugavpils cietoksnī tiks atklāta arī starptautiskā laikmetīgās keramikas konkursa izstāde Martinsona balva, kas jau ierasti ir centrālais Latvijas Keramikas biennāles pasākums. Šogad konkursā tika pieteikti 685 darbi no 71 valsts māksliniekiem, un izstādes tēma ir Nemierīgie ūdeņi, kas aptver gan mītus, gan mūsdienu fizikas atklājumus.

Detalizēta biennāles programma – www.rothkocenter. com/4-latvijas-keramikasbiennales-programma/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja