Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Noskaidroti apbalvojuma Kilograms kultūras 2022 pirmie finālisti

Pirmdien, 30. maijā, paziņoti pirmie Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2022 finālisti. Skatītāji un klausītāji balsoja par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem darbiem desmit kategorijās (no tām divās jaunās – Starts un Popkultūra), finālam izvirzot vienu kultūras notikumu katrā kategorijā.

Kategorijā Mūzika finālam izvirzīta Jāņa Kalniņa opera Hamlets Latvijas Nacionālajā operā un baletā, muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Kristīna Vuss.

Kategorijā Kino: Animācijas filma Čuči, čuči, režisore Māra Liniņa, studija Atom Art.

Kategorijā Teātris: Rotkho, Dailes teātris, režisors Lukašs Tvarkovskis.

Kategorijā Vizuālā māksla: Andas Munkevicas personālizstāde Pārmijas, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, kuratores Iliana Veinberga un Inese Baranovska.

Kategorijā Literatūra: Osvalda Zebra romāns Mežakaija, izdevniecība Dienas grāmata.

Kategorijā Popkultūra: Dziesma un videoklips Resistance Ukrainas atbalstam, Katrīna Gupalo un mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas, radošā aģentūra Ai Production.

Kategorijā Starts: Dziedātāja Paula Saija par koncertprogrammu Pauls un Paula – jauns vārds un 3. vietu konkursā Riga Jazz Stage 2022.

Kategorijā Mantojums: Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs Hoijeres kundzes viesu nams, Liepājas valstspilsētas pašvaldība, projekta vadītāja, arhitekte Liesma Markova.

Kategorijā Pārsteigums: Plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla IR vāka un pretī Krievijas vēstniecībai, mākslinieks Krišs Salmanis, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.

Kategorijā Notikums: Koncerts Ukrainas brīvībai 25. februārī pie Kongresu nama, Ralfa Eilanda iniciatīva, organizatori – Rīgas dome un Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Pavasara balsojumam bija izvirzīti darbi, kas Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2022. gada janvāra līdz 30. aprīlim un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu Kilograms kultūras.

Kilograms kultūras ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma Kultūrdeva producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, LR3 Klasika direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja