Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Notiks tikšanās ar fotogrāfiem Hirohisu Koiki (Japāna) un Luku Berti (Itālija)

Piektdien, 16. janvarī, plkst. 18 Latvijas Fotogrāfijas muzejā interesenti aicināti uz tikšanos ar japāņu fotogrāfu Hirohisu Koike, kā arī fotogrāfu Luka Berti no Itālijas, informēja biedrības ISSP pārstāve Liāna Ivete Beņķe.

Hirohisas Koikes izstāde Desiderium un Lukas Berti izstāde Cilvēks un daba Latvijā, kas skatāmas Fotogrāfijas muzejā no 15. janvāra, piedāvā divu ārzemju fotogrāfu skatījumus uz Latvijas kultūru un vidi. Tikšanās laikā fotogrāfi sniegs ieskatu šo un citu darbu tapšanā, iesaistoties diskusijā ar skatītājiem.

Hirohisas Koikes (1979) sērijā Desiderium atklājas fotogrāfa nepiepildītā mīlestība pret kādu latviešu meiteni - Desiderium latīniski nozīmē alkas. Koike studējis Musašino Mākslas universitātē Tokijā, strādājis par fotogrāfijas pasniedzēju Mākslas koledžā Japānā un darbojies kā mākslinieks – pētnieks Nantes Metropoles tēlotājmākslas skolā Francijā. Kopš 2005. gada rīko solo izstādes un piedalās grupu izstādēs. Līdz šim viņš ir izstādījis savus darbus Japānā, Francijā, Lietuvā un Igaunijā.

"Modernās sabiedrības dzīves veida un vajadzību radikālo izmaiņu dēļ lauku kopienas piedzīvo nopietnu krīzi: novecojošu populāciju, bezdarbu, jaunu cilvēku emigrāciju, kopienas identitātes zaudēšanu," uzskata Luka Berti (1978). Viņa attēlos redzamas ainavas, senie ciemati ar tipiskajām koka mājām, baznīcas un lauku sētas. "Gadsimtiem ilgi tās ir raksturojušas fiziskos aspektus un sociālo dzīvi laukos, simbolizējot harmoniju starp cilvēku un dabu. Tā ir cieša saikne, kurā divas daļas viena otru savstarpēji ietekmē," saka Berti. Viņš dzimis Florencē, Itālijā, un pašlaik strādā Kopenhāgenā, Dānijā. Savu projektu ietvaros sadarbojies ar muzejiem Dānijā, Ungārijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā un Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju Rīgā.

Lekcijas notiks angļu valodā. Ieeja – brīva. Abu fotogrāfu izstādes būs skatāmas Fotogrāfijas muzejā līdz 15. februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja