Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Oktobrī Dizaina pastaigā varēs atklāt 22 pieturpunktus

1. oktobrī notiks Dizaina pastaiga, kuras laikā 22 dažādos pieturpunktos ikvienam interesentam tiks sniegta iespēja apmeklēt dizaina darbnīcas, birojus, ražotnes, iepazīties ar veiksmīgākajiem interjera, ekspozīciju, arhitektūras un pilsētvides projektiem. Pastaigas dalībniekus sagaidīs dizaineri, arhitekti un citu nozaru pārstāvji, kas iepazīstinās ar savu darba vidi un dalīsies ar stāstiem par radošo procesu un darba specifiku, informēja pasākuma rīkotāja SEGD Riga Chapter pārstāve Gita Deniškāne.

Dizaina pastaigā pirmo reizi savas durvis apmeklētājiem atvērs un darba ikdienā ielūkoties ļaus ne tikai radošo industriju pārstāvji – dizaina un arhitektu biroji, muzeji un kultūras iestādes –, bet arī ražošanas un ar dizainu ikdienā nesaistīti uzņēmumi, demonstrējot dizaina starpdisciplinariāti un klātesamību dažādās nozarēs. Pasākuma mērķis ir rosināt diskusiju par aktuālajiem procesiem dizaina jomā Latvijā ne tikai profesionāļu vidū, bet arī plašākā lokā, tādējādi veicinot kvalitatīva dizaina pieprasījumu.

"Dizaina pastaiga ir pasākumu formāts, ko pirms vairākiem gadiem aizsākām Latvijā un, kas katru reizi gūst patiesi lielu atsaucību. Ar šo pastaigu, mēs vēlamies papildināt Rīgas dizaina karti ar aktuāliem, tepat klātesošiem dizaina pieturpunktiem un padarīt tos pieejamus plašākam interesentu lokam," stāsta SEGD Riga Chapter organizatore, H2E vadošā dizainere Ingūna Elere.

SEGD Riga Chapter 2020. gada sākumā izveidoja dizaina birojs H2E, atsaucoties uz starptautiskās bezpeļņas organizācijas SEGD uzaicinājumu. Tā mērķis ir veicināt Latvijas dizaina attīstību un atpazīstamību lokālā un starptautiskā līmenī. Viens no galvenajiem SEGD Riga Chapter uzdevumiem ir veidot pieredzes apmaiņas un izglītojošus pasākumus dizaina jomas profesionāļiem un interesentiem, un veicināt diskusiju par kvalitatīvu dizainu plašākā sabiedrībā, radot augstvērtīgu dizaina pieprasījumu.

SEGD visā pasaulē apvieno vairāk nekā 2000 biedrus, kuru vidū ir arhitekti, grafikas dizaineri, interjera dizaineri, industriālie un digitālie dizaineri, zīmola un pieredzes veidotāji, ražotāji un mācībspēki.

Plašāka informācija pieejama šeit

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja