Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oktobrī norisināsies Radošās darbības nedēļa radi!2017

No 9. līdz 15. oktobrim septīto gadu pēc kārtas norisināsies Radošās darbības nedēļa radi!2017, kuras mērķis ir izcelt mūsu valsts progresīvās idejas, spēcīgos talantus, ilggadējo pieredzi un iniciatīvas, kopīgi liekot pamatus Latvijas valsts nākamajai simtgadei, informēja Kultūras ministrijas pārstāve Līga Buševica.

Dažādi satelītpasākumi Rīgā un citos Latvijas reģionos vairāk nekā mēneša garumā plānoti arī pirms un pēc Radošās darbības nedēļas pasākumiem.

Gatavojoties valsts simtgadei, radi!2017 mudina aktīvi līdzdarboties mūsdienu Latvijas “radīšanā” un tās vērtību spodrināšanā. Tādējādi pasākumu programmas ietvaros gaidāma virkne interaktīvu notikumu, kuru mērķis ir izcelt pašmāju sasniegumus, radošo un kultūras industriju potenciālu un mijiedarbību ar citiem sektoriem, akcentējot inovatīvas uzņēmējdarbības, izglītības un gudras pārvaldības nozīmi. 

Līdzīgi kā iepriekš arī šogad ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts iesaistīties gaidāmajās diskusijās, semināros, darbnīcās, domnīcās, konferencēs, hakatonos un citās aizraujošās un ērti praktizējamas kopā-domāšanas, strādāšanas un radīšanas aktivitātēs. 

Viens no pirmajiem Radošās darbības nedēļu radi!2017 ieskandinošajiem notikumiem ir ikgadējā Reinholda Šmēlinga konference — Livable City Forum Riga, kas norisināsies no 4. līdz 6. oktobrim un būs veltīta arhitektūras un pilsētvides pielāgošanai mūsdienīgu zinātnes centru attīstībai. Šī gada galvenā apskatāmā tēma būs Kā veidot veiksmīgu pilsētu: arhitektūra un pilsētplānošana zināšanu ekonomikā, un konferences lektori dienas gaitā apskatīs tādus zināšanu ekonomikas elementus kā akadēmiskie centri, zināšanu un tehnoloģiju kvartāli un inovācijas sekmējoša pilsētvide.

5. oktobrī plkst. 12 norisināsies arī otrā no četrām sarunu cikla diskusijām par dizaina lomu valsts pārvaldībā, uzņēmējdarbībā, izglītībā un valsts reputācijas veidošanā. Šoreiz diskusijas Dizains un uzņēmējdarbība dalībnieki runās par dizainu kā stratēģisku rīku uzņēmējdarbībā – gan par dizaina kompetenci dažādu nozaru uzņēmumu attīstībā, gan tautsaimniecības procesu kontekstā valstiskā mērogā. Diskusijā piedalīsies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un dažādi uzņēmējdarbības pārstāvji – Ingmārs Pūķis, Aldis Circenis, Alise Baltgalve u.c.

Turpinājumā no 9. līdz 14. oktobrim gaidāma Latvijas Universitātes Otrā vizuālizpratnes nedēļa 2017, kuras mērķis ir rosināt interesi par vizuālizpratnes nozīmi mūsdienu attēlu pasaulē un, iedvesmojoties no kultūras mantojuma, radīt jaunas idejas un ilgtermiņā paliekošas vērtības. Visas nedēļas garumā katru pēcpusdienu notiks dažādas lekcijas un radošas nodarbības, kas kopumā veidos plašu ieskatu dažādos vizuālizpratnes problemātikas un izglītības procesa kontekstos.

Radi!2017 nedēļas laikā norisināsies arī ikgadējā UNESCO nedēļa. Šogad UNESCO nedēļas tēma ir Kultūras mantojums lietojumā, un tās ietvaros UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina pievērsties tēmām, kurās ikdienā saskaras materiālais un nemateriālais kultūras mantojums, īpaši izceļot kulinārā mantojuma nozīmi un tā sniegtās iespējas ilgtspējīga tūrisma veicināšanai.

Trešdien, 11. oktobrī, Latvijas Mākslas akadēmijas telpās gaidāma izglītojoša lekcija Mode un jaunās tehnoloģijas – mūsdienu tendences ar franču ekspertes Klēras Elio (Claire Eliot) piedalīšanos. Inovatīvi tekstilizstrādājumi ir tēma, kuru Radošās darbības nedēļas radi! ietvaros piedāvā aplūkot Francijas institūts, uzaicinot ciemos mākslinieci, lai viņa dalītos savā pieredzē darbā ar interaktīvajiem tekstilizstrādājumiem un savā aizrautībā ar modi un jaunajām tehnoloģijām.

Tāpat 11. oktobrī radi!2017 ietvaros norisināsies arī BalTicket Partnerības un Radošuma forums, kas aicina pasākumu organizētājus dalīties zināšanās un pieredzē, kā sasniegt savu mērķauditoriju un efektīvi izmantot digitālā mārketinga iespējas. Foruma laikā tiks skaidrots, kā savu auditoriju sasniegt un pārliecināt šajā informācijas pārbagātības laikmetā, un tajā piedalīsies tādi nozares eksperti kā Untitled valdes loceklis Mārcis Gulbis, festivāla Positivus rīkotājs Ģirts Majors, viens no vadošajiem sociālo mediju un digitālā mārketinga ekspertiem Latvijā Artūrs Mednis u.c.

12. oktobrī ikviens interesents, iepriekš piesakoties, tiek aicināts apmeklēt konferenci Rīga: Tukša telpa + Radošās industrijas = Radoša vietrade? par pamestu ēku un radošo industriju attīstības iespējām. Konference un radošās darbnīcas pulcēs kopā nozares viedokļu līderus, ekspertus, praktiskos darbiniekus, attīstītājus un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus no Latvijas, Vācijas, Dānijas un Francijas.

Pilns Radošās darbības nedēļas pasākumu kalendārs ar plašākiem aprakstiem un pieteikšanās saitēm pieejams mājas lapā http://www.radilatvija.lv/lv/notikumi. radi!2017 jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter un YouTube. #radilv

Radošās darbības nedēļas radi! iniciatori: Kultūras ministrija un Britu padomes pārstāvniecība Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja