Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz konferenci par Latvijas un pasaules kultūru sakariem

Piektdien, 25. novembrī plkst. 10, Zirgu pastā (Dzirnavu ielā 46, 207. telpā) notiks Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) krājuma pētījumu konference _Latvijas un pasaules kultūras tīklojumi: personības un procesi, pavēstīja muzeja pārstāve Daina Tabūna.

Gadskārtējā konference, kas iepazīstina ar muzeja mākslas ekspertu veiktajiem pētījumiem, šoreiz tematisko loku vilks ap Latvijas un pārējās pasaules kultūru sakariem.

Salīdzinot ar pagājušo gadsimtu, šodien globalizācijas procesu ietekmē valstu un kultūru saskarsme un ietekme ir brīvāka, ciešāka un intensīvāka. Tomēr 20. gadsimta kultūras procesu pētījumi liecina – dažādu valstu kultūras personību sadarbība gan brīvās, gan okupētās Latvijas apstākļos lido pāri citkārt nepārejamām robežām.

RMM mākslas eksperti savos pētījumos atklās daļu kultūras tīklojuma, kas Latviju saistījis un joprojām saista ar citu zemju kultūru un personībām.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta diviem vērtīgiem muzeja krājumu papildinājušiem ieguvumiem. Pirmo reizi tiks publiskoti materiāli no 2010. gadā būvlaukumā atrastās kārbas ar Zentai Mauriņai adresētajām vēstulēm. Pēc nepieciešamajiem restaurācijas darbiem ir veikta materiālu izpēte, un vēstules, kas rakstītas vācu valodā, pirmo reizi tiks prezentētas plašākai auditorijai.

Savukārt apjomīgu un vērtīgu dāvanu RMM šogad saņēmis no Leonīda Vīgnera ģimenes – ar leģendārā mūziķa dzīvi un daiļradi saistītu memoriālu priekšmetu, nošu rokrakstu, iespieddarbu, skaņu ierakstu un dokumentu kolekciju. Šie materiāli papildina arī citu mūzikas personību kolekcijas, ļaujot pētīt savstarpējo radošo ceļu krustpunktus, kurus atklās RMM mākslas eksperti. 

Vairāk informācijas par konferenci: ​rmm.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja