Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Režisore Brūvere beigusi filmēt ainas Dāmu paradīzes izrādēm Rīga 2014

DĀMU PARADĪZE. Turpinās darbs pie vērienīgā Rīgas Eiropas kultūtas galvaspilsētas projekta - desmit brīvdabas izrāžu cikla par Eiropas modes vēsturi DĀMU PARADĪZE, aptverot Eiropas modes attīstības tendences no 1900 līdz 2000 gadam. Noslēdzies darbs pie iestudētā kinoarhīva filmēšanas, kas sniedz ieskatu 150 laikmetam raksturīgās sadzīves ainās un pagājušā gadsimta modes tendencēs. Iestudējuma vizuālais materiāls, skaņu ieraksti un dejas raksturo katras desmitgades spilgtākos pagājušā gadsimta muzikālos darbus un modes tendences, sniedzot tā laika klātbūtnes sajūtu iestudētā kino arhīvā. Noslēdzies ekrāna stāstu uzņemšanas periods. Izrāžu un ekrāna autore- TV un kino režisore un žurnāliste Ilona Brūvere aicinājusi teātru aktierus uz spilgtām ekrāna raksturlomām stilizētās sadzīves ainās, kas raksturīgas konkrētai desmitgadei. Kinooperatore Elīna Bandēna.Kinoaekrāna kadru foto- Dārta Romānova.

DĀMU PARADĪZE prezentē vairākas modes pasaulē pazīstamas personības-pirmo modes mākslinieku Polu Puarē, Koko Šaneli, Džekiju Kenediju, Endiju Vorholu, Žanu Polu Sartru, Matu Hari, Ivu San Lorānu, Kristianu Dioru, Pikasso, Ģertrūdi Štainas kundzi un citus modes un kultūras vēsturē pazīstamus personāžus, kuri iezīmē izteiktākās laikmeta modes tendences un konkrētos modes attīstības laika posmus. Kostīmus ekrāna tēliem un skatuvei uzaicināti veidot modes dizaineri- tērpu mākslinieki Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Indra Salcēviča, Ieva Veita, Elita Patmalniece, Rūta Kuplā, Roberts Krauze, Dace Krieviņa- Bahmane, Vita Radziņa un Sabīne Groza. Ekrāna tēlus atveido Maija Doveika, Dārta Daneviča, Marija Bērziņa, Ieva Aleksandrova- Eklone, Jūlija Ļaha, Zane DaudzIņa, Ligita Skujiņa, Raimonda Vazdika, Ērika Eglija, Ilona Balode, Marta Ančevska, Ieva Pļavniece, Madara Saldovera, Alise Polačenko, Andris Bulis, Normunds Bērzs, Artūrs Dīcis, Ivars Brakovskis, Rihards Lepers, Gunārs Placens, Kārlis Neimanis, Anna Klēvere, Ieva Segliņa, Kristīne Beļicka, Jonas Johansons, Sanita Pušpure, Ģirts Rāviņš, Mārtiņš Liepa, Juris Jope, Jānis Āmanis, Māris Bezmers, Helēna Vasiļevska, Egīls Melbārdis un citi pazīstami aktieri. Izrāžu komentārus, kas iepazīstina ar faktiem un skaitļiem modes industrijā pagājušajā gadu simtā, kā arī ar svarīgākajiem notikumiem Eiropas ekonomikā, politikā un sociālajā jomā, ierunājušas skatītāju iemīļotas skatuves personības - Mārtiņš Vilsons, Baiba Broka, Ģirts Ķesteris, Kristīne Nevarauska, Indra Roga, Elita Kļaviņa. Andris Freidenfelds un citi.

Desmit DĀMU PARADĪZES brīvdabas izrādes nākamgad piedāvās plašu izziņas materiālu, spilgtu ekrāna, scenogrāfijas un skatuves darbības sintēzi, aicinot ienākt krāšņā vizuālo tēlu pasaulē, kurus veidojusi grima māksliniece Baiba Grīna. Ekrāna stāstos DĀMU PARADĪZE aktieri kustīgās bildēs izspēlēs laikmetam raksturīgas modes ainiņas. Režisore Ilona Brūvere skatuves mēģinājumus ar DĀMU PARADĪZES aktieru trupu, dejotājiem un modeļiem uzsāks 2014. gada pavasarī, lai uz brīvdabas izrādēm, stāstot par Eiropas modes vēsturi, skatītājus aicinātu nākamā gada jūlijā.

Atbalsta Rīgas Brīvostas pārvalde, Rīgas nami- Lidosta SPILVE un Memoriālo muzeju apvienība, Latvijas Nacionālais Mākslas muzejs- Romāna Sutas memoriālais muzejs, kā arī Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, fabrika LENTA, audumu veikals LUNORJūrmala SPA, Teātra muzejs, Rīgas Dizaina fabrika un RISEBA. Projekta kuratore- Rīga 2014 nodibinājuma vadītāja Diāna Čivle. Vizuāli ietilpīgā Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 projekta producents ir Mediju komunikācijas darbnīca, filmu studija KINOLATS.

Bez vērienīgajiem Kultūras galvaspilsētas projektiem DĀMU PARADĪZE un LIKTENS LIETU MUZEJS, filmu studija, mediju komunikācijaas darbnīca KINOLATS nākamgad nodos skatītāju vērtējumam arī savu jaunāko pilnmetrāžas dokumentālo spēli TAPIERIS, kas stāsta par Tango karali Oskaru Stroku. Tapiera dzīves notikumus uz ekrāna izspēlēs Gints Grāvelis, Jakovs Rafalsons, Marija Bērziņa un Andris Bulis. Filma nav tikai vēstījums par mūziķi un viņa karjeras līkločiem, bet gan arī stāsts par dzīves nejaušibām, laimīgu sakritību un tās nepastāvīgo dabu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja