Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas Starptautiskais kino festivāls aicina iesniegt darbus četriem konkursiem

Septītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF), kas šoruden norisināsies no 15. līdz 25. oktobrim, aicina iesniegt īsfilmu, pilnmetrāžu filmu, mūzikas video pieteikumus četriem konkursiem, aģentūru LETA informēja RIGA IFF mediju departamentā.

Īsfilmu, pilnmetrāžu filmu, mūzikas video pieteikumus var iesniegt Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģiona pilnmetrāžas filmu, starptautisko īsfilmu, Baltijas valstu mūzikas video un Short Riga Nacionālajam īsfilmu konkursam.

Ka norādīja RIGA IFF mediju departamentā, īsfilmas cīnīsies arī par kandidatūru Eiropas Kino Akadēmijas balvai Eiropas īsfilma 2021.

Kino festivāla organizatori pauda, ka brīdī, kad virknei pavasara kino festivālu nākas atcelt norisi vai arī meklēt jaunas formas, kā nogādāt filmas līdz skatītājiem, RIGA IFF pauž cerību, ka "rudens nāks ar atveldzi un jauniem spēkiem kā nozares ietvaros, tā ārpus tās".

Kā ik gadu, RIGA IFF ietvers dažādas tematiskās filmu programmas, kino industrijas pasākumus, aktuālas publiskas diskusijas, un četrus konkursus.

Sākot no 19. marta, RIGA IFF pieņem pieteikumus RIGA IFF Starptautiskajam pilnmetrāžas filmu konkursam līdz 1. jūlijam, Short Riga Starptautiskajam un Nacionālajam īsfilmu konkursam līdz 1. jūlijam, kā arī Short Riga Baltijas mūzikas video konkursam līdz 7. augustam.

Rezultātus izziņos līdz 10. septembrim. Pieteikšanās konkursiem ir bez maksas, izņemot Short Riga Starptautiskā īsfilmu konkursa pieteikumus, kas iesniegti pēc 1. maija. 

RIGA IFF radošā direktore Sonora Broka uzsvēra, ka iepriekšējos gados iedibināto konkursu prestižs pieaug un ar katru gadu festivāls saņem aizvien vairāk filmu pieteikumus kā pilnmetrāžas, tā īsfilmu kategorijās.

Viņa skaidroja, ka starptautiskie konkursi ir platforma, kas ļauj koncentrēti vēstīt par festivāla kinematogrāfiskajām izvēlēm, kā arī platforma, kas debijas filmu režisoriem nereti paver durvis uz prestižu kinofestivālu programmām. "Likumsakarīgi, festivāla konkursu programmas piesaista arī vislielāko interesi kino veidotāju un starptautisko mediju vidē," pavēstīja Broka. 

Arī šogad RIGA IFF īsfilmu konkursu žūrija izvēlēsies vienu darbu, kas varēs kandidēt uz Eiropas Kino akadēmijas (EFA) balvu Eiropas īsfilma.

Short Riga kuratore Anna Zača atzīmēja, ka no 2019. gada RIGA IFF īsfilmu konkurss ir starp 24 nozīmīgākajiem Eiropas īsformāta kino festivāliem, kas izvirza darbus Eiropas Kinoakadēmijas balvai par labāko īsfilmu.

Viņasprāt, šī statusa iegūšana norāda uz konkursa kvalitāti un nozīmi visā Eiropā. Tas sniedz lielāku atpazīstamību pasaulē un iespēju biežāk redzēt Latvijas autoru vārdus starp kinoakadēmijas nominantiem un balvu ieguvējiem.

Baltijas mūzikas video jeb BMV kuratores Agneses Loginas veidotais konkurss tiecas pierādīt, ka mūzikas video ir patstāvīgs īsais formāts. Tas ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mūzikas video veidotāju gada notikums, kura seanss ik gadu norisinās neformālā ballītes gaisotnē, dodot iespēju apmeklētājiem sastapt videoklipu veidotājus, mūziķus, kuratorus un konkursa starptautisko žūriju, pavēstīja RIGA IFF organizatori.

RIGA IFF konkursus ik gadu vērtē starptautisku kino profesionāļu žūrija - ievērojamu kino festivālu kuratori, producenti, kino institūciju pārstāvji.

RIGA IFF balvas tiek pasniegtas apbalvošanas ceremonijā, kas notiek festivāla otrajā sestdienā. 

RIGA IFF misija ir veidot starptautiski atpazīstamu kino notikumu, kas popularizē Rīgas tēlu, bagātina Ziemeļeiropas reģiona kultūrtelpu un veicina inteliģentas, atvērtas un aktīvas sabiedrības attīstību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja