Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Svinēt, dziedāt, dejot un izskriet plikam

Līgo vakarā mūzika skanēs un ugunskuri degs visā Latvijā.

Šodien, 22. jūnijā, Doma laukums san kā bišu strops – te no 9 līdz 19 iet vaļā ikgadējais Zāļu tirgus. Ikviens Rīgas jāņubērns, kam līdz pļavām tikt pagrūti, te atradīs jāņuzāles un vainagus, kā arī sieru, maizi, gaļu, zivis, medu un citu zemnieku ražotu produkciju, tāpat dažādus amatnieku izstrādājumus. Varēs baudīt arī mūziķu, deju kolektīvu, folkloras kopu un pūtēju orķestru uzstāšanos. Bet, kad līgotāji, ar visu svētkiem nepieciešamo ekipējušies un svētkiem noskaņojušies, var ķerties pie izvēles, kur līgot, iespēju klāsts ir visai plašs.

Tie, kas 23. jūnija vakarā paliks galvaspilsētā, jau ierasti var doties uz Jāņu svinībām tradicionālā garā Dzegužkalnā. Tur no plkst. 20 varēs vērot Liepājas aktrišu kopas Atštaukas priekšnesumu, bet pēc jāņuguns iedegšanas dziesmas būs iespēja dziedāt kopā ar postfolkloras grupu Iļģi, kas līdz ar Rīgas Danču klubu vadīs arī lielo danču tūri. Pusnaktī Jāņu godināšana, bet pēc tam – lustēšanās kopā ar mūziķu apvienībām Raxtu raxti un Laimas muzykanti.

Tikmēr 11. novembra krastmalā no plkst. 19.30 līdz pat 4.30 būs atvērts Rīgas laukums, Danču placis, Dziesmu paviljons, Ziņģu sēta, Amatu un ritu pagalms, Rotaļu skvērs un Godu un mielastu iela. Līgotāji varēs izdancoties, izdziedāties, iepazīt seno latviešu amatus un Līgo svētku tradīcijas, piedalīties tautiskās stafetēs, spēka pārbaudēs un radošās nodarbēs, kā arī vērot mūziķu sniegumu – uzstāsies etnomūzikas apvienība Brāļi un māsas, Intars Busulis un Abonementa orķestris, grupa Labvēlīgais tips, MC orķestris un solisti Vineta Elksne, Karīna Tropa, Kristaps Rūķītis un Ivo Grīsniņš-Grīslis.

Arī ārpus Rīgas līgos visās malās. Dobeles pilsdrupās notiks vērienīgais Latvijas Radio 2 un LNT dižkoncerts Līgojam Dobelē!, kurā piedalīsies labākie novada kori un tautas deju kolektīvi, muzikālā apvienība Vintāža, grupa Eolika, solisti Olga Rajecka, Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, Samanta Tīna, Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna u. c. Pēc koncerta – balle, ap saullēktu – Pliko skrējiens. Daugavpilī līgots tiks Stropu estrādē kopā ar pūtēju orķestri Daugava, Brāļiem Puncuļiem un grupu Apvedceļš. Druvienā ar Skroderdienām Silmačos noslēgsies šīs leģendārās izrādes 115. jubilejas saulgriežu turneja. Siguldā uzvedumā Streiča kinonakts mistērija Siguldas pilsdrupu estrādē caur kinorežisora Jāņa Streiča dažādu laiku populārākajām kinofilmu melodijām, dejām, fragmentiem, atmiņām, smieklīgiem atgadījumiem kopā ar teātra un kino aktieriem, dziedātājiem un dejotājiem varēs izdzīvot Jāņu nakti filmēšanas laukumā. Piedalīsies Kino orķestris, postfolkloras grupa Rikši, dziedātāji Juris Jope, Baiba Renerte, Ēriks Zeps, aktieri Uldis Anže, Indra Burkovska, jāņuguns gaismā satiksim arī Leonu Krivānu, Ivaru Kalniņu, Jāni Skani, Baibu Indriksoni, Olgu Dreģi, Jāni Paukštello.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja