Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešsaistē notiks divas cikla Deja domā. Dejas balvu gaidot sarunas

Latvijas Dejas informācijas centrs aicina uz divām pasākumu cikla Deja domā. Dejas balvu gaidot tiešsaistes sarunām, kas notiks 17. un 18. decembrī platformā Zoom, informēja Latvijas Dejas informācijas centra pārstāve Maija Treile.

Ceturtdien, 17. decembrī, plkst. 13–14 sarunā par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas tika pārcelti Covid-19 pandēmijas dēļ, tiksies Dagmāra Bārbale un Annika Andersone. Dagmāra Bārbale ir viena no skatuviskās tautas dejas uzveduma virsvadītājām, savukārt Annika Andersone – mūsdienu dejas uzveduma virsvadītāja. Abas sarunas dalībnieces ir arī Dejas balvas 2017–2018 laureātes – Dagmāra Bārbale kā viena no deju lieluzveduma Vēstījums rakstos horeogrāfēm, bet Annika Andersone kā viena no darba Gorodki autorēm. Līdz ar to otra lielā sarunas tēma būs Dejas balvas ietekme uz viņu individuālo darbu un dejas nozari kopumā.

Otra Deja domā. Dejas balvu gaidot saruna notiks 18. decembrī plkst. 13–14. Tiešsaistes pasākumā būs iespēja uzzināt, kā divu gadu darbībā klājies Dejas balvas 2019–2020 žūrijai. Sarunā piedalīsies žūrijas pārstāvji – baleta mākslas eksperte Lita Beiris, laikmetīgās dejas eksperte Agnese Bordjukova, mūsdienu dejas eksperte Maija Tjurjapina un skatuviskās tautas dejas eksperts Reinis Rešetins. Žūrijas pārstāvji pastāstīs par galvenajiem novērojumiem, nozares izaicinājumiem un pandēmijas ietekmi uz Latvijas dejas mākslu.

Abas sarunas vadīs Latvijas Dejas informācijas centra valdes priekšsēdētāja Inta Balode.

Lai piedalītos sarunās, interesenti aicināti rakstīt uz e-pastu [email protected]. Būs iespēja uzdot interesējošos jautājumus.

Ciklā Deja domā tiek rīkotas dažādu ārvalstu un Latvijas dejas profesionāļu lekcijas, demonstrācijas, semināri, ieskati radošajā procesā un citu formu publiskas uzstāšanās, kuras vieno mērķis – iepazīstināt ar fiziskām, intelektuālām, vizuālām un emocionālām atziņām par dejas mākslu un to noderīgumu citās nozarēs un ikdienā.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums Latvijas dejas mākslā. To piešķir reizi divos gados, un tūlīt būs noslēdzies otrais vērtēšanas cikls. Janvāra sākumā tiks paziņoti balvas nominanti, savukārt ceremonija plānota aprīļa beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja