Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vācijas prese atzinīgi vērtē Latvijas Nacionālā baleta izrādes Hannoverē

No 26. februāra līdz 1. martam Latvijas Nacionālais balets ar panākumiem viesojās Hannoveres Valsts operā ar četrām baleta Korsārs izrādēm un trim baleta Karlsons lido… izrādēm, saņemot skatītāju ovācijas un atzinīgas kritiķu recenzijas. Abus iestudējumus veidojis Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Laikraksts Neue Presse publicējis pozitīvas recenzijas, abus iestudējumus vērtējot ar četrām zvaigznēm no piecām.

"Tradīcijas šeit tiek augstu vērtētas. Tās izkopis arī Latvijas balets, kas saistīts ar tādiem dižgariem kā Mihails Barišņikovs. Visu to, kas spēj sajūsmināt lēcienos un piruetēs, šie dejotāji ļauj izbaudīt arī mūsdienās," raksta Hennings Kverens (Henning Queren) recenzijā Valsts operā Hannoverē tiek suminātas viesizrādes no Latvijas: Korsārs klasiskā redakcijā.

"Balets Karlsons lido… par dejas mākslu prot ieinteresēt arī nākotnes publiku. Latvijas Nacionālā baleta viesizrādēs Valsts opera piedāvāja ne tikai klasisko Korsāru, bet arī izrādi bērniem, baletu Karlsons lido…, kas ar savu iestudējumu sajūsmināja arī pieaugušos skatītājus," teikts rakstā Par baleta Karlsons lido… viesizrādēm Valsts operā Hannoverē (Neue Presse, 2020. gada 3. martā).

"Esam gandarīti par viesošanos Hannoveres Valsts operā. Vācu publika mūsu uzstāšanos uzņēma ar ovācijām, zāles bija pilnas. Veiksmīga sadarbība izveidojusies ar Hannoveres baleta vadītāju, pasaulslaveno horeogrāfu Marko Geki, kurš aiznākamajā sezonā piekritis iestudēt izrādi ar mūsu baletu," saka Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Īpaša pateicība pēc viesizrādēm pienākas Latvijas Nacionālā baleta vadošajai solistei Elzai Leimanei, kas piecu dienu laikā dejoja lomas visās septiņās viesizrādēs – gan iepriekš plānotajās, gan aizstājot saslimušu kolēģi.

Rudenī Latvijas Nacionālais balets dosies viesizrādēs uz Tamperi Somijā un Parīzi Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja