Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VID rīkos tiešsaistes semināru par nodokļu izmaiņām autoratlīdzību saņēmējiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piektdien, 22.janvārī, rīkos tiešsaistes semināru par nodokļu izmaiņām autoratlīdzību saņēmējiem 2021. gadā, informēja VID.

Tiešsaistes seminārs būs skatāms 22. janvārī no plkst.11 VID kontā sociālajā platformā Facebook un Youtube.

2020. gada nogalē Saeima pieņēma vairākas izmaiņas nodokļu jomā, kas stājas spēkā šogad. Ar tām visām var iepazīties VID tīmekļvietnes sadaļā Nodokļi 2021. Šajā sadaļā pieejami arī visu līdz šim notikušo VID semināru video ieraksti, kā arī atbildes uz semināru laikā uzdotajiem jautājumiem.

Lai skaidrotu, kā tieši šīs izmaiņas ietekmēs uzņēmējus un dažādas iedzīvotāju grupas, VID arī šogad rīkos vairākus tiešsaistes seminārus par izmaiņām nodokļu jomā 2021.gadā. Aktuālā informācija par turpmākajiem VID organizētājiem pasākumiem pieejama VID tīmekļvietnes www.vid.gov.lv sadaļā Notikumu kalendārs.

Tiem autoratlīdzības izmaksātājiem, kuri nav kolektīvā pārvaldījuma organizācija, no 2021. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 31. decembrim mainīsies tas, kā jāaprēķina un jāizmaksā autoratlīdzība, jo būs spēkā jauna iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu ieturēšanas un maksāšanas kārtība. Tiem autoratlīdzības izmaksātājam, kas ir kolektīvā pārvaldījuma organizācija, nodokļu ieturēšanas kārtība nemainīsies.

Paredzēts, ka no 2021. gada otrā pusgada personai, kas saņem autoratlīdzību un nav reģistrējusi saimniecisko darbību, ienākuma izmaksātājs ieturēs nodokli 25% apmērā, no kura 80% tiks novirzīti valsts sociālās apdrošināšanas obligātajai iemaksai, bet 20% - iedzīvotāju ienākumu nodoklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja