Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Virtuālā izstādē apskatāmi skolēnu veltījumi Pasaules jūgendstila dienai

10. jūnijā muzejs Rīgas Jūgendstila centrs aicina atzīmēt Pasaules jūgendstila dienu, bet no šodienas, 7. jūnija aplūkot virtuālo izstādi, kurā apkopoti vairāk nekā 300 Latvijas skolēnu radošie darbi par tēmu Augu motīvi un skulpturālie tēli Rīgas jūgendstila arhitektūrā, informēja muzeja pārstāve Kristīne Lipenite.

Virtuālā izstāde aplūkojama vietnē http://jugendstils.riga.lv/lat/gallery. Savukārt vietnē https://www.facebook.com/pg/RigaArtNouvea/photos/ ikkatrs varēs ne tikai aplūkot jauno mākslinieku veikumu, bet arī nobalsot par sev tīkamāko darbu.

Balsošana par darbiem divās vecuma grupās notiks tikai līdz 10. jūnijam. Informācija par skatītāju un žūrijas favorītiem tiks publicēta 12. jūnijā muzeja Rīgas Jūgendstila centrs mājas lapā.  

Pasaules jūgendstila diena pirmo reizi tika atzīmēta 2013. gadā, kad Starptautiskais Jūgendstila pilsētu tīkls Reseau Art Nouveau Network (RANN), kas apvieno divdesmit Eiropas pilsētas, ierosināja pievērst uzmanību jūgendstila kultūras mantojumam un tā saglabāšanai, vienojoties kopīgi svinamā un īpaši tam veltītā dienā.

Šogad Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs Rīgas Jūgendstila centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru aicināja Latvijas mākslas skolu audzēkņus piedalīties konkursā virtuālajā vidē Augu motīvi un skulpturālie tēli Rīgas jūgendstila arhitektūrā. 2017. gada 5. septembrī arhitektūras meistaram Mihailam Eizenšteinam tiks atzīmēta 150. dzimšanas diena, tādēļ konkursa dalībnieki tika mudināti pievērst uzmanību skulpturālajiem tēliem Rīgas jūgendstila arhitektūrā, it īpaši Mihaila Eizenšteina daiļradē.   

Konkursā Augu motīvi un skulpturālie tēli Rīgas jūgendstila arhitektūrā iesniegti vairāk nekā 300 radošie darbi dažādās tehnikās. Piedalījušās 35 mākslas skolas: Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, J. Soikāna Ludzas mākslas skola, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola, Pļaviņu Mākslas skola, Baltinavas Mūzikas un mākslas skola, Balvu Mākslas skola, Bauskas Mākslas skola, Cēsu pilsētas mākslas skola, Dundagas Mākslas un mūzikas skola, Ērgļu Mākslas un mūzikas skola, Grobiņas Mūzikas un mākslas skola, Inčukalna novada Mūzikas un mākslas skola, J.Soikāna Ludzas mākslas skolas Ciblas filiāle, Jāņa Simsona Madonas mākslas skola, Jelgavas Mākslas skola, Kārsavas Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Ķekavas Mākslas skola, Lielvārdes novada mūzikas un mākslas skola, Limbažu Mākslas skola, Lubānas Mākslas skola, Naujienes Mūzikas un mākslas skola, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas Mākslas studija Raibulis, Salacgrīvas Mākslas skola, Sējas Mūzikas un mākslas skola, Skrīveru Mūzikas un mākslas skola, Smiltenes Mākslas skola, Špoģu Mūzikas un mākslas skola, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skola, Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola, Ventspils Mākslas skola, Ugāles Mūzikas un mākslas skola, Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skola, Viļānu Mūzikas un mākslas skola, Zvejniekciema vidusskola.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja