Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziemeļnieciska folkmūzika Kalnciema ielas kvartālā

18. jūlijā plkst. 19 Kalnciema ielas kvartālā uz brīvdabas skatuves uzstāsies trīs grupas ar spilgtiem mūziķiem no Zviedrijas, Dānijas un Vācijas (Berlīnes) un Latvijas, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

Grupa Rupjmaize un Andreas Thyrsted pārstāvēs folka, džeza un ambient mūzikas stilus ar jūtamu ziemeļniecisku un reizē Latvijai tuvu noskaņu, savukārt The Hazi Bros. iepriecinās ar iespaidīgu un enerģisku Tomam Veitsam līdzīgu vokālu, atraktīvu uzstāšanos un ironiskiem dziesmu tekstiem.

Rupjmaize uzstāsies ar jaunu koncertprogrammu, kuras pamatā ir zviedru un latviešu tradicionālā un folkmūzika ar džeza mūzikas garšu. Grupā spēlē - Kristīne Ādmine (LV) - kokle, dūdas, balss, Mats Dimming (SE) - kontrabass, Martin Forsstedt (SE) - perkusijas, ermoņikas.

Andreas Thyrsted (Dānija), pirmkārt, ir stāstnieks, kurš cilvēku emocionālo pasauli, jūtas, konfliktus un pārdzīvojumus saista ar dabā notiekošajiem procesiem. Laimīgu nejaušību un sakritību rezultātā Andreas saticis pianistu no Dānijas Kristian Larsen un vijolnieci valmierieti Tīnu Burovu. Nesen nodibinātais folk/pop trio ir gatavs pārvarēt robežas un kilometrus un nezaudēt nedz jauno muzikālo saikni, nedz arī ciešo draudzību, un ambīcijām pilns nebaidās arī Latvijas publiku uzrunāt dāņu mēlē.

The Hazi Bros. ir dzimuši skaistā Ungārijas upes Silvas ielejā. Kamēr viņu tēvi strādāja raktuvēs kā vergi, mātes gribēja labāku dzīvi saviem bērniem un mācīja viņiem instrumentus un dziedāšanu. Ģimene ceļoja no raktuves uz raktuvi un jau drīz brāļi spēlēja mūziku saviem tēviem un viņu kolēģiem ballītēs. Izplatījās jaunās grupas labā slava un dziesmas sāka atbalsoties Slivovicas kalnos. Brāļi radījas dziesmas ar nosakumu Culture To The People/Kultūru tautai, kuras nokļuva arī līdz Beer Lake City, kas zināma arī kā Berlīne. Šobrīd pieejamas un izdotas divas The Hazi Bros. dziesmu kolekcijas, kuras iespējams lejuplādēt internetā: Culture To The People (2008) un The Plum Harvest was Bad Last Year (2010). 

Ieeja bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja