Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zinību dienā Nacionālā bibliotēka uzsāks Latvijas Kultūras kanona mēnesi

1. septembrī, Zinību dienā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiks uzsāktas Latvijas Kultūras kanona mēneša aktivitātes, lai apmeklētājus iepazīstinātu ar kultūras un mākslas vērtību mantojumu, informēja bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts.

Latvijas Kultūras kanona mēneša laikā būs iespēja apmekēt Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros atjaunoto kanona mājaslapu, gan piedaloties īpašā orientēšanās spēlē Gaismas pilī.

Plkst. 14 ātrijā tiks gaidīti skolēni un ģimenes, lai, izmantojot LNB reģistratūrā saņemtu spēles karti, atrastu, kuras 17 Kultūras kanonā iekļautās vērtības glabājas dažādās vietās bibliotēkā un kāpēc tās ir nozīmīgas.

Kā pirmie dalībnieki spēli uzsāks kultūras ministre Dace Melbārde kopā ar meitu Dārtu.

Kultūras kanona orientēšanas spēle gaidīs interesentus arī pēc 1. septembra – karte būs pieejama LNB reģistratūrā un Bērnu literatūras centrā (7. stāvā). Turklāt jau sestdien, 2. septembrī, plkst. 13, uzsākot pasākuma cikla Ģimeņu sestdiena rudens sezonu, Bērnu literatūras centrs aicina ģimenes izmēģināt jauno orientēšanās spēli.

Latvijas Kultūras kanons ir izcilāko un ievērojamāko mākslas darbu un kultūras vērtību kopums. Tajā iekļautas Latvijas kultūru raksturojošās vērtības dažādās mākslas jomās, ar kurām lepojamies un kurām vajadzētu veidot ikviena Latvijas iedzīvotāja kultūras pieredzes pamatu un piederības izjūtu Latvijai. Aptverot septiņas nozares (Tautas tradīcijas, Vizuālā māksla, Skatuves māksla, Mūzika, Literatūra, Kino, Arhitektūra un dizains), Kultūras kanonu veido 99 vērtības, un LNB un tās krājumā var iepazīties ar tām visām.

Savukārt no plkst. 15, gaidot dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. jubileju, ikviens interesents bibliotēkas 1. stāvā varēs piedalīties interaktīvas dzejas ieskaņošanas akcijas Skandē Veidenbaumu atklāšanā. Īpaši akcijai veidota audioierakstu kabīne – Veidenbauma studija, kas līdz novembrim atradīsies LNB. Tajā varēs ērtā veidā lasīt kādu E. Veidenbauma dzejoli, ierakstīt to un saglabāt kā simbolisku atzinību latviešu literatūras vēstures 19. gadsimta beigu dzejas zvaigznei.

Akciju īsteno Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja