Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Parakstīta jauna vienošanās par koalīciju, iesaistot arī ZRP šķeltniekus

Zatlera reformu partija (ZRP), Vienotība, nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) otrdien parakstīja jaunu vienošanos par koalīciju, precizējot atbildības jomu sadalījumu starp politiskajiem spēkiem un iesaistot valdības veidošanā arī ZRP šķeltniekus.

Seši no ZRP izstājušies deputāti slēgs sadarbības līgumu ar ZRP, lai nodrošinātu normālu koalīcijas darbu, teica premjers un koalīcijas sarunu vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Dombrovskis norādīja, ka otrdien turpinās sarunas par koalīcijas veidošanu, panākta vienošanās par precizētu atbildības jomu sadali, kuru parakstījušas visas iesaistītās puses.

Jaunā vienošanās paredz, ka par Satiksmes ministriju (SM) un par Saeimas priekšsēdētāju atbildību uzņemsies Vienotība kopā ar ZRP šķeltniekiem.

Dombrovskis atzīmēja, ka satiksmes ministra amata kandidāts netiks mainīts. Iepriekš šim amatam neoficiāli tika minēts Aivis Ronis.

Šķeltnieku grupas līderis Klāvs Olšteins norādīja, ka šai deputātu grupai neesot primāri iegūt kādus amatus valdībā un, piekrītot parakstīt šādu dokumentu, ar savu rīcību viņi skaidri definējuši, ka atbalsta valdību un Dombrovski kā premjeru. Olšteins uzsvēra, ka šie deputāti joprojām atbalsta ZRP programmā iekļautās vērtības, bet viņi strādās Saeimā kā neatkarīgi deputāti.

Olšteins solīja, ka šo deputātu darbs būs prognozējams un saprotams.

Savukārt ZRP līderis Valdis Zatlers, taujāts, vai viņam nebūs grūti sadarboties ar viņa veidotās partijas šķeltniekiem, norādīja, ka šī mēneša laikā ir izveidota viena no profesionālākajām valdībām, kāda ir bijusi, un ir ļoti būtiski, lai tā sāktu darbu.

VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars atzina, ka koalīcijas veidošanas process ir ļoti trausls un to tagad izdevies izveidot kā caur adatas aci, bet VL-TB/LNNK darbojas konstruktīvi un cenšas panākt stabilitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas