Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pēc daļējas balsu pārskaitīšanas Kalnozola cerības uz vietu Saeimā izplēn

CVK Rīgas nodaļas darbinieki vairāku dienu laikā pārbaudījuši plusiņus un svītrojumus ZZS vēlēšanu zīmēs tajos 33 Rīgas pilsētas iecirkņos, kurus savā iesniegumā CVK bija norādījis Kalnozols, attiecīgi pieauga iespējamība, ka viņš gūs pārsvaru pār Kučinski. Pēc šo vēlēšanu iecirkņu zīmju pārskaitīšanas balsu starpība starp Kalnozolu un nākamo pirms viņa vairāk balsu ieguvušo deputāta kandidātu Kučinski ir sarukusi no 20 līdz diviem punktiem, taču vēl jāpārskaita balsis astoņos citos vēlēšanu iecirkņos, kuros rezultāti atbilstoši esošajiem skaitīšanas rezultātiem labvēlīgāki tieši Kučinskim.
Centrālās vēlēšanu komisija (CVK) pārbaudījusi vēlēšanu biļetenus tajos iecirkņos, uz kuriem iesniegumā norādījis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas kandidātu sarakstā Saeimas deputāta kandidāts Valdis Kalnozols, cerot uz mazliet labāku rezultātu ieguvušā Māra Kučinska apsteigšanu, taču tendence nav Kalnozolam labvēlīga, portālam Diena.lv pastāstīja CVK šefs Arnis Cimdars.

CVK, caurskatot visos Rīgas pilsētas vēlēšanu iecirkņos saņemtās ZZS vēlēšanu zīmes, konstatēja, ka vairāk nekā viena neprecizitāte kandidātiem doto plusiņu un svītrojumu uzskaitē vērojama vēl astoņos vēlēšanu iecirkņos. Līdz ar to CVK nolēma, ka par ZZS deputātu kandidātiem izdarītās atzīmes pārskaitāmas arī šajos vēlēšanu iecirkņos. 

Paredzēts, ka šo darbu komisijas pabeigs piektdien un tad varēs izdarīt galīgo secinājumu - 12.Saeimā ievēlēts Kučinskis vai Kalnozols, pauda CVK vadītājs.

Savukārt galīgos 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus CVK plāno apstiprināt un publiskot nākamnedēļ.

Cimdars konstatētās neprecizitātes saista ar cilvēcisko faktoru - iecirkņos strādājušo nogurumu pēc garajām darba stundām.

Jau vēstīts, ka ZZS saraksta deputāta kandidāts Kalnozols, kurš pārdesmit punktu dēļ Saeimas deputātu kandidātu sarakstā palicis aiz svītras, pagājušajā nedēļā vērsās CVK ar lūgumu pārskatīt vēlēšanu rezultātus. Viņaprāt, skaitot vēlēšanu rezultātus, tikušas pieļautas vairākas kļūdas, tādēļ viņš vērsies vēlēšanu komisijā ar lūgumu pārskatīt vēlēšanu rezultātus. Kalnozols uzskata, ka, skaitot balsis elektroniski, nav pieskaitītas visas vēlēšanu biļetenos esošās atzīmes.

Kalnozols kandidēja no ZZS Rīgas vēlēšanu apgabala ar ceturto numuru sarakstā. Viņš saņēma 2594 plusus un 2421 svītrojumu un ar 26 394 punktiem ierindojās ceturtajā vietā, bet no ZZS Rīgas apgabalā Saeimā tika trīs deputāti. No trešās vietas Kalnozolu šķir 20 punktu - trešajā vietā ir ar trešo numuru sarakstā iekļautais Saeimas deputāts Māris Kučinskis, kurš saņēma 2291 plusu un 2098 svītrojumus un kopumā ieguva 26 414 punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas