Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Delna: Imigrācijas likuma grozījumiem vajadzīgs plašāks izvērtējums

Imigrācijas likuma grozījumiem, kurus Valsts prezidents nodevis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, vajadzīgs plašāks izvērtējums, un termiņuzturēšanās atļauju kvotu piešķiršanas procesam jābūt caurskatāmākam, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Sabiedrība par atklātību - Delna (Delna) direktors Gundars Jankovs.

Organizācija bija pirmā, kas vērsās pie Valsts prezidenta ar aicinājumu grozījumus Imigrācijas likumā neizsludināt.

Likuma grozījumi tika pieņemti steigā, nepārdomāti, neizanalizējot ne plusus, ne mīnusus, kas padara šīs likuma normas ieviešanu dzīvē grūti izpildāmu, skaidroja Jankovs.

Delna pārstāvis uzsvēra, ka termiņuzturēšanās atļauju kvotu dalīšana pastāv daudzās valstīs, un šī sistēma pēc būtības nebūtu nekas peļams, taču kvotu dalīšana pēc jaunajiem "spēles noteikumiem" būtu necaurskatāma. Jankovs vilka paralēles ar atjaunojamās enerģijas kvotām, kas ir spilgts piemērs atļauju piešķiršanas necaurskatāmībai.

Termiņuzturēšanās atļauju kvotu piešķiršanai būtu jābūt profesionālai pieejai, skaidroja Delnas pārstāvis, būtu jāizanalizē to ietekme uz tautsaimniecību. "Pagaidām ir bijis tikai emociju spiediens," akcentēja Jankovs.

Viens no risinājumiem, lai ārvalstnieki varētu saņemt termiņuzturēšanās atļaujas, būtu nekustamā īpašuma iegādes sliekšņa palielināšana, piebilda Delnas pārstāvis, jo dotajā brīdī tas cilvēku slānis, kas apmaiņā pret termiņuzturēšanās atļaujām iegādājas nekustamo īpašumu, konkurē ar vidējā Latvijas uzņēmēja turību.

Valsts prezidents Andris Bērziņš sestdien nosūtīja vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V), kurā, pamatojoties uz Satversmes 71.pantu, prasa Imigrācijas likuma grozījumu otrreizēju caurlūkošanu. Bērziņš, izklāstot argumentus par labu likuma otrreizējai caurlūkošanai, akcentē atsevišķu likumā veikto grozījumu pretrunīgumu, tādējādi pēc būtības zaudējot šādu grozījumu veikšanas jēgu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē