Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

4finance: Pērn nedaudz krities klientu skaits un izsniegto summu apjoms

Nebanku kreditētājai AS 4finance Latvijas tirgū pagājušais gads bija stabilitātes gads. Izaugsmes nebija un salīdzinājumā ar 2014.gadu novērots pat neliels kritums gan apkalpoto klientu skaita ziņā, gan arī izsniegto summu apjomā, aģentūrai LETA sacīja 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs.

Stabilizācija saistīta ar to, ka uzņēmums pirms papildu valsts regulācijas stāšanās spēkā ieviesa pašregulācijas pasākumus, kā rezultātā skrupulozāk tika vērtēta klientu maksātspēja, skaidroja Jurjevs. Viņš atzina, ka arī klienti vairāk izprot nozari un izvērtē, kad vajag aizņemties un kad nevajag izmantot šos finanšu pakalpojumus. "Tas viss ir stabilizējis tirgu," secināja 4finance izpilddirektors.

Jurjevs prognozēja, ka stabilitāte saglabāsies tuvākajos gados un tirgus ne īsti augs, ne dils, ja nozarē nekas krasi nemainīsies.

Taču 4finance izpilddirektors pauda pārliecību, ka uzņēmumam ir potenciāls iekarot ārvalstu tirgus. Pašlaik 4finance, kas ir Latvijā 2008.gadā radies uzņēmums, strādā 15 pasaules valstīs. Pērn 4finance sāka darbu piecos jaunos tirgos - Armēnijā, Rumānijā, Argentīnā, Meksikā un ASV. "Mēs esam labs piemērs tam, kā Latvijā radies uzņēmums var iekarot ārvalstu tirgus," sacīja uzņēmuma izpilddirektors.

Jurjevs nekomentēja 4finance pagājušā gada finanšu rādītājus, norādot, ka 4finance vēl nav pieejami auditētie 2015.gada finanšu dati.

Jau ziņots, ka 2014.gadu 4finance noslēdza ar 41,26 miljonu eiro apgrozījumu un 16,8 miljonu eiro peļņu. Peļņu veido pamatdarbības peļņa 3,5 miljonu eiro apmērā un no ārvalstīs strādājošajām 4finance meitassabiedrībām dividendēs saņemtie 13,3 miljoni eiro. 4finance centrālais birojs atrodas Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē