Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Saskaņas centrs: Kvotu ieviešana uzturēšanās atļauju saņemšanai rada augsni korupcijai

Šodien politiskās apvienības „Saskaņas centrs” 11.Saeimas frakcijas deputāti vērsās pie premjerministra Valda Dombrovska ar jautājumu par valdošās koalīcijas vienošanos attiecībā uz termiņuzturēšanās atļauju (TUA) kvotu ieviešanu no 2014.gada.

- Kā izriet no plašsaziņas līdzekļos publicētās informācijas, Saeimas valdošā koalīcija 9.oktorbrī panākusi vienošanos termiņuzturēšanās atļauju jautājumā, ieviešot kvotas. Šāds risinājums nesaskan ar liberālisma principiem par  minimālu valsts iejaukšanās ekonomiskajos procesos, ko tik uzstājīgi aizstāv pati valdošā koalīcija katru reizi, kad sabiedrība gaida no tās izlēmīgu rīcību, - uzsvēra Saeimas „Saskaņas centra” frakcijas deputāts Ivars Zariņš. – Mēs vēlamies saņemt pamatojumu šādam valdošās koalīcijas piedāvātajam risinājumam, kas ir rupjš un neefektīvs valsts iejaukšanās veids tirgus ekonomikā, kā tas uzskatāmi ir pierādījies ar Ekonomijas ministrijas tā saucamās „zaļas enerģijas” kvotu sadali .

Risinājums  ir ne tikai  pretrunā  principiem, ko deklarē pati koalīcija, bet arī rada haosu un papildus administratīvo slogu nekustamā īpašuma nozarei, papildus izdevumus valsts pārvaldei, kā arī kalpo par augsni valsts amatpersonām privāta labuma gūšanai, veicinot korupciju valstī, jo TUA piešķiršanas process kļūst necaurspīdīgs un manipulējams.

„Saskaņas centra” deputāti vēlas pārliecināties, ka lēmums pieņemts domājot par valsts un sabiedrības interesēm, nevis personisku vai šauri politisku interešu vārdā.

Tāpēc deputāti vēlas saņemt skaidras un konkrētas premjerministra  atbildes uz šādiem jautājumiem:

1) kā tiks izveidota kvotu sistēma un kā tā darbosies?

2) Kā kvotu sistēmas izveidošanā tiks ievērots labas pārvaldības princips, nodrošināts caurspīdīgums un godīgums lēmumu pieņemšanā? Kā varēs apstrīdēt šos lēmumus?

3) Cik valstij izmaksās šīs kvotu sistēmas ieviešana un uzturēšana,  tajā skaitā iespējamās tiesvedības saistībā par apstrīdētajiem lēmumiem, un no kādām budžeta ieņēmumu pozīcijām šie izdevumi tiks segti?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē