Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skonto būve: VVD lēmums par līguma laušanu ir prettiesisks

Valsts vides dienesta (VVD) lēmums lauzt līgumu ar Skonto būve par Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbu veikšanu ir prettiesisks un nepamatots, aģentūrai LETA uzsvēra uzņēmumā.

Skonto būves pārstāvji norāda, ka VVD ar šo rīcību turpina apzināti likt šķēršļus veiksmīgai projekta īstenošanai, liedzot plānotajā apmērā pabeigt sanācijas darbus. Skonto būve savu iespēju robežās turpinās līgumā paredzēto darbu izpildi.

Skonto būve turpina uzsvērt, ka uzņēmums izpilda un ir gatavs turpināt līgumsaistību izpildi, un darbi objektā notiek paredzētajā grafikā. Saskaņā ar līgumu jau jūnija sākumā tika pārstrādāts viss plānotais dienvidu dīķa gudrona apjoms, un patlaban notiek tā utilizācija, bet ziemeļu dīķa tehnisko projektu pasūtītājs joprojām nav apstiprinājis, izvirzot dažādas pretrunīgas prasības.

"VVD paziņojums par līguma izbeigšanu liecina tikai par nevēlēšanos veikt samaksu par padarīto darbu un mākslīgu problēmu radīšanu, kas apdraud sekmīgu Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta pabeigšanu plānotajā apjomā," atzina Skonto būvē.

Jau ziņots, ka vakar, 8.jūlijā, VVD nosūtījis Skonto būve paziņojumu par līguma izbeigšanu projektā "Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābie gudrona dīķi" sanācijas darbi".

VVD ir pieņēmis šādu lēmumu, ņemot vērā uzņēmēja paziņojumus un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu. Rūpīgi izvērtējot alternatīvas, šobrīd līguma izbeigšana VVD ieskatā ir vienīgais risinājums, lai pabeigtu piesārņotās vietas sanāciju un nezaudētu Eiropas Savienības finansējumu.

Komentējot līguma izbeigšanas iemeslus, VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova uzsver, ka "garās un laikietilpīgās sarunās un sarakstēs ar Skonto būvi VVD guva pārliecību, ka uzņēmums nespēj un nevēlas pildīt līgumu, tostarp sanācijas darbu veikšanu Ziemeļu dīķī".

Skonto būve 6jūlijā iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret VVD saistībā ar neizmaksāto apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā. Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā.

VVD aizturējis darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā Skonto būve par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā, aģentūrai LETA pastāstīja VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē