Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Swedbank iesaka maksājumus uz Grieķiju neveikt

Pašlaik, kamēr Grieķijas bankas ir slēgtas, Swedbank iesaka maksājumus uz Grieķiju neveikt.

Laikā, kad Grieķijas bankas ir slēgtas, uz Grieķijas bankām nosūtītos maksājumus tās neapstrādās. Tas nozīmē, ka maksājuma saņēmējs savā kontā naudas līdzekļus nesaņems, skaidro Swedbank. Tā iesaka klientiem pagaidām maksājumus uz Grieķiju neveikt un nogaidīt, līdz bankas atkal atsāks darbu. Banka arī aicina maksājuma veicējus sazināties ar saņēmējiem, lai pārliecinātos, ka saņēmēja IBAN kods, saņēmējas bankas BIC kods u.tml. joprojām ir pareizi.

Kad Grieķijas bankas atsāks darbību, būs iespējams veikt maksājumus uz Grieķiju, tomēr iespējama saņemamā maksājuma aizkavēšanās, brīdina Swedbank.

Bankas klientiem, kam jāveic maksājums uz Grieķiju, Swedbank iesaka pirms maksājuma nosūtīšanas vispirms sazināties ar maksājuma saņēmēju un pārliecināties, vai ir īstais brīdis paredzētās naudas pārskaitīšanai. Tāpat jāpārliecinās, ka informācija par konta numuru un banku joprojām ir pareiza, un jāprecizē, kādā valūtā bankai labāk saņemt maksājumu.

Swedbank skaidro, ka būs iespējams veikt maksājumus eiro valūtā kontu turētājiem Grieķijas bankās. Tomēr, lai arī Grieķijas banku juridiskās saistības un atbildība nebūs mainījusies, krīzes dēļ Grieķijas finanšu tirgos maksājumi pie saņēmēja var nonākt ar aizkavēšanos.

Kā ziņots, Grieķijas bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam un tikmēr no bankomātiem cilvēki ar vienu bankas karti var izņemt ne vairāk kā 60 eiro dienā. Uz ārvalstu banku kartēm šie ierobežojumi naudas izņemšanai bankomātos neattiecas.

Swedbank norāda, ka tās izsniegto karšu lietotāji no Grieķijas bankomātiem var izņemt eiro, ja vien bankomāts ir uzpildīts ar eiro banknotēm. Tomēr, tā kā daudzos bankomātos Grieķijā varētu trūkt naudas, tās izņemšana varētu būt apgrūtināta. Pastāv arī risks, ka grieķu tirgotāji un restorāni var ierobežot karšu pieņemšanu, bažīdamies, ka bankas varētu neizmaksāt tiem pienākošos finanšu līdzekļus vai pat bankrotēt. Dodoties uz Grieķiju, Swedbank iesaka ņemt līdzi pietiekami daudz skaidras naudas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē