Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ĀM: Melnkalnes dalība NATO veicinās drošību un stabilitāti Rietumbalkānu reģionā

Melnkalnes dalība NATO veicinās drošību un stabilitāti Rietumbalkānu reģionā, tādējādi stiprinot alianses drošību, aģentūrai LETA norāda Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrija apsveikusi Melnkalni ar vēsturisko notikumu, kļūstot par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, un norāda, ka Melnkalnes uzņemšana aliansē apliecina NATO atvērto durvju politikas nozīmi Eiroatlantiskajā drošībā, kā arī kalpo kā piemērs pārējām NATO kandidātvalstīm turpināt reformas.

ĀM informē, ka 1.jūnijā stājās spēkā protokols par Melnkalnes pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam, kuru ratificējuši visu NATO dalībvalstu un Melnkalnes parlaments. Savukārt pēc protokola ratifikācijas rakstu iesniegšanas glabāšanai ASV Valsts departamentā 5.jūnijā Melnkalne kļuva par 29.dalībvalsti NATO aliansē.

Uzaicinājums uzsākt iestāšanās sarunas par pievienošanos NATO Melnkalnei tika izteikts 2015.gada 2.decembrī NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē. Tikmēr rīt, 7.jūnijā, NATO mītnē Briselē tiks pacelts Melnkalnes karogs, klātesot valsts prezidentam Filipam Vujanovičam, lai svinīgi atzīmētu pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei.

Jau ziņots, ka Krievija draud Melnkalnei ar ekonomiskām un politiskām sankcijām, tostarp izvēršot kampaņu pret nelielās Balkānu valstiņas tūrisma industriju, kas lielā mērā ir atkarīga no krievu tūristiem.

Tiek lēsts, ka gadā Melnkalni apmeklē 200 000 krievu, bet 80 000 tur ir arī īpašumi. No viņiem 15 000 Melnkalnē dzīvo pastāvīgi.

Krievija aizliegusi arī Melnkalnes vīnu importu, savukārt Melnkalne apgalvo, ka Maskava stāvējusi arī aiz oktobrī notikušā neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē