Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ĀM: Seksuālo minoritāšu stāvoklis Latvijā būtiski neatšķiras no pārējās Eiropas

Seksuālo minoritāšu stāvoklis Latvijā būtiski neatšķiras no pārējās Eiropas, uzsver Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM), komentējot geju, lesbiešu, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības Mozaīka apgalvoto, ka Latvijā pasliktinās seksuālo minoritāšu stāvoklis.

ĀM norāda, ka regulāri informāciju par pamattiesību situāciju Eiropas Savienības (ES) teritorijā, tai skaitā attiecībā uz LGBT kopienu, veic Eiropas Savienības Pamattiesību aģentūra. Piemēram, aģentūras apjomīgā pētījumā EU LGBT Survey : European Union lesbian, gay, bisexual and transgender survey, kurā aptaujātas vairāk nekā 93 000 personas, secināts, ka situācija Latvijā ievērojami neatšķiras no citām ES dalībvalstīm. Lai arī atsevišķos rādītājos Latvija ES mērogā ieņem zemu vietu, piemēram, diskriminācijā pret LGBT personām darba tirgū, tajā pašā laikā dažos tā atrodas saraksta augšgalā, piemēram, atbildot uz jautājumu: "Vai esat saskāries ar to, ka LGBT jaunieši skolā saņem negatīvus komentārus vai pret viņiem vērsta ņirgāšanās?"

ĀM uzsver, ka lielākoties situācija atbilst vidējam ES līmenim, tai skaitā  saistībā ar vispārējo tolerances līmeni raksturojošiem rādītajiem, kas iegūti, atbildot uz jautājumiem: "Vai Jūs esat juties personiski diskriminēts vai aizskarts dzimumorientācijas dēļ? Vai esat  juties diskriminēts ar darba tirgu nesaistītās dzīves sfērās?"

Jau ziņots, ka Mozaīka atsaucas uz pasaules lielākās starptautiskās LGBT organizācijas ILGA Eiropas nodaļa ILGA-Europe ikgadējo ziņojumu par situāciju Eiropā. Tajā norādīts, ka šogad situācija Latvijā esot satraucoša - pēc dažādiem vērtēšanas kritērijiem, to vidū situācijas diskriminācijas novēršanas jomā, naida runas un naidā motivētu noziegumu likumdošanas jomā, dzimuma maiņas regulējuma jomā transpersonām, kā arī ģimenes tiesībām, starp visām ES valstīm Latvija ar 20% no maksimāli iespējamajiem 100% ierindojusies 36.vietā ar vissliktāko rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē