Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Amatpersona: Latgales rīcības plāns tūlītēju efektu situācijas uzlabošanā nedos

Situācijas uzlabošana Latgalē ir ilgstošs process un valdībā pērn apstiprinātais rīcības plāns situācijas uzlabošanai Latgalē tūlītēju efektu nesniegs, atzina Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

Viņa skaidroja, ka situācijas uzlabošana ir ilgstošs process, jo vēsturiski ir izveidojusies situācija, ka Latgalei ir piešķirts mazāk līdzekļu infrastruktūras attīstīšanai nekā citiem reģioniem. "Protams, ka tik īsā laikā nevar situāciju uzlabot," sacīja Maļina-Tabūne. Tomēr, ja tiek iedoti īstie instrumenti un tie tiek pareizi izmantoti, tad situāciju esot iespējams uzlabot.

Maļina-Tabūne nevarot apgalvot, ka situācija Latgalē ir bezcerīga, jo, ja rīkojas, tad arī par salīdzinoši maziem līdzekļiem var sasniegt labus rezultātus. Taču esot jābūt kompleksai pieejai, proti, ja uzņēmums iegādājas dārgas iekārtas ražošanas attīstībai, tad ir paralēli jādomā arī par programmām profesionāli tehniskajās izglītības iestādēs, lai sagatavotu attiecīga līmeņa speciālistus, kas ar šādām iekārtām varētu darboties. "Mums ir ļoti konkurētspējīgi uzņēmumi, kas ražo pasaules līmeņa produkciju. Un ir arī otra puse - mums nav tik daudz mazo un vidējo uzņēmumu - to skaits ir divreiz mazāks nekā citur Latvijā. Tā ir niša, kur varētu kaut ko darīt, taču jābūt arī attiecīgiem instrumentiem, un jāsaprot, kas ir tie produkti, kam ir potenciāls," situāciju raksturoja Maļina-Tabūne.

Jau ziņots, ka valdība pērn maijā atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto Latgales reģiona rīcības plānu 2012.-2013.gadam, kurā noteikti uzdevumi uzņēmējdarbības situācijas uzlabošanai Latgalē.

Izvērtējot saņemtos priekšlikumus, sagatavoti pasākumi 2012.-2013.gadam, kuru īstenošanai būs nepieciešami aptuveni 53 miljoni latu.

Lai panāktu plānā izvirzīto mērķi, ir noteikti vairāki uzdevumi, piemēram, jāīsteno dažādas aktivitātes, kas Latgali popularizē kā pievilcīgu dzīves, darba un atpūtas vietu, nepieciešams popularizēt Latgali kā investīcijām pievilcīgu reģionu. Plašsaziņas līdzekļos plānots atspoguļot aktivitātes Latgalē, akcentējot vietējās iniciatīvas. Savukārt, lai kliedētu sabiedrībā radušos mītus par Latvijas sociāli ekonomisko situāciju, ar viegli uztveramu informāciju un piemēriem plānots informēt un izglītot sabiedrību. Paredzēti arī dažādi pieredzes apmaiņas pasākumi jaunu uzņēmējdarbības veidu attīstīšanā, ieinteresētos nodrošinot ar pieredzes apmaiņas iespējām citos reģionos un ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē