Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV vēstniece: Cilvēktiesības ir visiem neatkarīgi no seksuālās orientācijas

2. jūnijā pēc gājiena Par cilvēktiesībām, plkst. 15:00, ASV Valsts sekretāres palīga vietnieks Tomass Melia, ASV vēstnieks Igaunijā Maikls Polts un ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere Vērmanes dārza estrādē teica uzrunas klātesošajiem. 

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere savā uzrunā sacīja: „Apsveicu visus ar Baltijas praidu 2012! Šodien mēs soļojām LGBT kopienas atbalstam, kas ir globāli svarīgs jautājums. Visiem ir tiesības uz cilvēktiesībām neatkarīgi no seksuālās orientācijas." Viņa norādīja, ka gājienā piedalījusies, lai atbalstītu LGBT kopienas cilvēkus Latvijā, Baltijā, Eiropā un visā pasaulē. 

Viņai piebiedrojās arī ASV Valsts sekretāres palīga vietnieks Tomass Melia, kurš vēlreiz uzsvēra, ka Amerikas Savienotās valstis aktīvi atbalsta vienlīdzīgas tiesības ikvienam visā pasaulē, neatkarīgi no dzimuma, rases, etniskās piederības vai seksuālās orientācijas. Citējot ASV Valsts Sekretāri Hilariju Klintoni viņš sacīja: „geju tiesības ir cilvēktiesības – te nav nekādu izņēmumu! Tieši tādēļ mēs esam šodien šeit kopā ar jums, un mēs turpināsim atbalstīt jūsu centienus panākt vienlīdzību un cieņu. Padarīsim šo pasauli labāku ikvienam tās iedzīvotājam!”

Līdzīgās domās bija arī ASV vēstnieks Igaunijā Maikls Polts, norādot, ka visu cilvēku tiesības un cieņa ir jāaizsargā neatkarīgi no seksuālās orientācijas vai dzimuma identitātes. „Jūs visi, kuri esat šodien šeit, palīdzat radīt šīs svarīgās pārmaiņas. Paldies un mani vislabākie novēlējumi Jums visiem!”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē