Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Aviācijas eksperte: airBaltic investors jāmeklē Tuvajos Austrumos vai Ķīnā

Sliktā ekonomiskā fona dēļ neviena lielā kompānija negrib investēt nacionālajās aviosabiedrībās, tāpēc, meklējot investoru nacionālajai aviokompānijai airBaltic, neatliek nekas cits kā skatīties uz Tuvajiem Austrumiem un Ķīnu, intervijā LNT raidījumam Top 10 sacīja starptautiskā aviācijas tirgus analīzes uzņēmuma CAPA vecākā eksperte Keitija Bjuika.

Viņa norādīja, ka airBaltic nav unikāla aviokompānija - tāpat kā daudzas citas Austrumeiropas lidsabiedrības, tā jau gadiem strādā ar zaudējumiem, pieder valstij un aktīvi meklē stratēģisko investoru, kas vismaz daļēji uzņemtos nepateicīgā biznesa izmaksu slogu. Šim aprakstam atbilst poļu lidsabiedrība LOT, čehu Czech Airlines, rumāņu Tarom, Melnkalnes Montenegro Airlines, serbu JAT Airways, slovēņu Adria Airways un bosniešu B&H Airlines.

Pie tik sīvas konkurences un sliktiem finanšu rādītājiem sameklēt investoru ir liels izaicinājums, norādīja eksperte.

„Šis ir ļoti grūts laiks, lai atrastu īsto investoru vai vispār kādu investoru. It sevišķi Eiropā, jo lidsabiedrību pelnītspēja ir ļoti, ļoti vāja. Centrālās un Austrumeiropas aviokompānijas vēsturiski zaudē naudu vairāku iemeslu dēļ. Protams, problēma, kas to visu padara vēl nedaudz sarežģītāku, ir tas, ka daudzas lidsabiedrības meklē investoru. Tāpēc pieprasījums pēc investora ir lielāks nekā potenciālo ieguldītāju skaits,” sacīja Bjuika.

Aviācijas eksperte arī atzina, ka apstākļos, kad Eiropā dominē trīs lielās aviokompānijas un pāris zemo cenu lidsabiedrības, ir grūti sameklēt investoru, kuru vīzija par aviokompāniju nākotni saskanētu ar vietējo valdību vēlmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē